İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığının ev sahipliğinde Türkiye’nin de diyalog ortağı olduğu Hint Okyanusu Kıyıdaş Ülkeler Birliği tarafından Sürdürülebilir Kruvaziyer Turizmi Web Semineri düzenlendi. toplantıya Türkiye adına katılanlar arasında Karadeniz Kruvaziyer Platformu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Liman İyletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Yusuf Ziya Çakır’da yer aldı. 

PİYASA GÜNDEMİ

Online seminerde Covid 19’un kruvaziyer sektörüne etkisi, özellikle yeni iş alanlarının açılması şirketlerin ve limanların durumunu nasıl yönettikleri, önlemler ve tedbirler, acil durum mekanizmaları, sektörün yeniden canlanması ve piyasanın güveninin kazanılması, konusunda yapılacak çalışmalar ile pandamı sonrası sektörünün gelecekteki gelişim eğilimleri görüşüldü. 

YILDA 40 GEMİ

Hacısalihoğlu, Trabzon’un ve Karadeniz’in önemli kruvaziyer destinasyonları arasında yer alması için tanıtım çalışmalarının sürdürdüklerini belirterek, “Trabzon’un böyle önemli bir toplantıda yer almasını, bölgenin geleceği açısından çok önemli görüyorum. Trabzon bilindiği üzere yakın bir geçmişte yılda 40 gemiyi ağırlıyordu. Bu hareketliliğe yeniden kavuşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

KORONA İPTAL ETTİRDİ

Ermiş ise, “Akdeniz ile Hint Okyanusu arasında ki seferlerin geliştirilmesi gündeme geldi. 2020 yılında ilimize gelmesini beklediğimiz 5 kruvaziyer gemisi pandamı nedeni ile iptal edildi. 2021 içinde de yeni planlamalar ön görülmekte, pandamı süreciğine göre çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.

Editör: TE Bilişim