Gemide bulunan toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan ETS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 3 yıl önce kruvaziyer operasyonlarına ağırlık verme kararı verdiklerini, Türkiye'de hızla büyüyen bu potansiyeli görerek, 2012 yılı için operasyonları artırma kararı aldıklarını söyledi.

Yunan adaları hattında çalışan en lüks gemi olan Aegean Paradise gemisini işletmeye başladıklarını kaydeden Ersoy, operasyonlar için en güvenli nokta olarak gördükleri İzmir'i çıkış limanı seçtiklerini belirterek, "Gemi, Yunan adası operasyonlarında çalışacak. Yıl sonuna kadar 30 sefer yapacağız. Ciddi büyüme öngörüyoruz. ETS olarak kruvaziyer turizmde geçen seneye göre 10 kat büyüme öngörüyoruz. İlk sene olmasına rağmen 325 odalı bir gemi kapasitesiyle başlıyoruz. Buna rağmen mevcut kabinlerin yüzde 65'ini doldurduk. Biz başlangıçta İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerden talep geleceğini düşünüyorduk ama Anadolu'nun çok farklı kentlerinden yoğun ilginin gelmesi bizi şaşırttı. Bu gemiyle toplam 60 bin yolcu olması, beklenen toplam pazardan yüzde 40-45 pay almayı öngörüyoruz. Türkiye, kruvaziyer sektöründe hızlı büyüme içinde. Bu büyüme grafiğinin sürmesi halinde ikinci ve üçüncü gemileri de devreye alabiliriz." dedi.

Törene; İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ve İzmir Liman Müdürü Turan Yalçın da katıldı. Gemi, ilk seferine 1 Haziran'da İzmir Limanı'ndan başlayacak.

Editör: TE Bilişim