Kruvaziyer turizminde hedef: 2 milyon yolcu

Türkiye Kruvaziyer Paltformu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2013 yılı sonuna kadar kente 500 bin yolcu geleceğini ve hedeflerinin 2 milyon yolcuya ulaşmak olduğunu belirtti

İZMİR - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmiyle 2013 yılı sonuna kadar kente 500 bin yolcu geleceğini, hedeflerinin 2 milyon yolcuya ulaşmak olduğunu bildirdi.  

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, 22 ülkede 100'den fazla limana sahip, 30 üyesi olan Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği (MedCruise) Genel Kurul toplantısına katıldığını belirtti. 

Genel Kurul toplantısında İzmir Ticaret Odası'nın kruvaziyer turizminde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdiğini kaydeden Demirtaş, açıklamasında şunları kaydetti: 

"10 yıl önce 'gemiler bize neden gelmiyor' diye sorguladık. Ayakbastı ve liman ücretleri yüksekti. İzmir Alsancak Limanı yolcu salonu uygun halde değildi, çalıştık, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın katkısı ile hepsini uygun hale getirdik. Costa şirketi 2003 yılında yeni yaptırdığı Costa Mediterranea adlı gemisini 5 Mayıs 2004 tarihinde İzmir Alsancak Limanı'na getirme kararı aldı. Pier Luigi Foschi'ye şükran borçluyuz. Odamızın yoğun çabaları ile gerçekleştirilen kruvaziyer turizmi projesinde 2004 ile 2012 yılları arasında 1233 sefer ile 2 milyon 611 bin 272 yolcu İzmir'e geldi.  2013 yılı sonuna kadar yaklaşık 200 sefer yapılmış olacak. Yolcu sayısı 500 bin. Ancak bizim hedefimiz 2 milyon yolcu." 

İzmir'in kruvaziyer turizmindeki başarısının ödülle tescillendiğini belirten Demirtaş, "Dünya Seyahat Ödülleri"nde İzmir'in üç yıl arka arkaya "Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu" ödülünü aldığını hatırlattı. 

Kruvaziyerde bir başarı hikayesi yazdıklarına işaret eden Demirtaş, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:  

"Tüm Türkiye'nin iskele ve limanlarının başarılı olasını istiyoruz. Kurvaziyer turizminin yükselişi bizim için önemli. Bugün burada bulunan sektörün devlerine sesleniyorum. Avrupa, Amerika pazarı bir şekilde daralıyor. Oysa Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz bölgeleri size çok müşteri sağlar. 75 milyon Türkiye'nin yüzde 15'i yurt dışına her yıl gidiyor." 

 

Editör: TE Bilişim