Kruvaziyer endüstrisi, modern gemi seyahati endüstrisinde hiç görülmemiş bir daralmaya gidiyor. Denizcilik endüstrisinin diğer sktörleri, gemilerin toptan hurdaya çıkarılmasına varan önemli gerilemeler yaşarken, şimdiye kadar deniz seyahati endüstrisi sürekli ve istikrarlı bir şekilde büyüme yolunda olmuştu.

Hizmete dönüş için kesin bir zaman çizelgesi ve müşterileri geri kazanma süreleri hakkında belirsizliklerle mücadele eden kruvaziyer hatları, likiditelerini iyileştirmek ve aylık nakit giderlerini azaltmak için mücadele içine girdi.

Karnaval Cruise Line, ikinci çeyrek ön güncellemesinde borcundaki vadeleri uzatarak, sermaye harcamalarını, istihdamı ve işletme maliyetlerini azaltarak aylık kazanç getirmeyen giderlerinin oranını yaklaşık 1 milyar dolardan 650 milyon dolara düşürdüğünü bildirdi. Royal Caribbean Cruise Line ise ayda 250 ila 275 milyon dolar arasında karşılıksız gider açıklıyor.

Cruise hatları giderlerini, dolayısıyla gemilerini daha da azaltma ihtiyacıyla karşı karşıya. Carnival 18 Haziran'da, “Şirketin önümüzdeki 90 gün içinde filosundan ayrılması beklenen 6 gemisi var.’’ dedi.

Son günlerde İtalyan medyası Carnival Corporation’ın hatlarından biri olan Costa Cruises hattının gemisi Costa Victoria’yı İtalya’nın tersanelerinden birinde konaklama gemisi olarak sattığını bildiriyordu.

Ancak, sürpriz bir açıklamada, Piombino belediye başkanı İtalya Francesco Ferrari geminin sökülerek hurdaya çıkarılması için Toskana limanına geldiğini duyurdu.

1996 yılında tanıtılan 75.000 brüt tonluk gemi, Mart ayında kruvaziyer operasyonları askıya alınana kadar Costa filosunun aktif bir parçasıydı.

Bu nispeten modern yolcu gemisinin hurdaya çıkacak olması şaşkınlık yarattı.

Editör: TE Bilişim