İspanya Kraliçesi Sofia, İngiltere ile Cebelitarık konusunda yaşanan sorunlar üzerine, bu hafta Londra’ya yapacağı ziyareti iptal etti.

İspanya Kraliçesi’nin, Madrid hükümetinin “ziyaret için uygun bir dönem olmadığı” şeklindeki tavsiyesi üzerine bu kararı aldığı bildirildi.

İspanya'nın güneyinde, Cebelitarık ile sınırda bulunan Algeciras koyunda İspanyol balıkçılara uygulanan avlanma yasağının kaldırılması için İspanya ile Cebelitarık yetkilileri arasında devam eden müzakerelerden sonuç çıkmaması Kraliçe Sofia'nın Londra ziyaretini de etkiledi.

"UYGUN DÖNEM DEĞİL"

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahta çıkışının 60'ıncı yıl dönümü olan ve ''Pırlanta jubilesi'' diye adlandırılan 18 Mayıs'taki etkinliklere davetli Kraliçe Sofia, İspanyol hükümetinin ''Mevcut şartlarda, ziyaret için uygun bir dönem değil'' tavsiyesinden sonra Londra ziyaretini iptal ettiğini duyurdu.

Kraliçe Sofia'nın Londra ziyaretini ertelemesindeki ikinci sebebin de İspanya tarafından ''provokasyon'' diye yorumlanan, gelecek 11 Haziran'da İngiltere veliahtı Prens Edward ve eşinin Cebelitarık'a yapacağı resmi gezi olduğu bildirildi.

Söz konusu resmi geziden dolayı İspanya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin Madrid Büyükelçisini çağırarak, protesto notası vermişti.

Editör: TE Bilişim