İDO Tarafından DenizHaber.Com'a gönderilen açıklama şöyle:

"23 Mart Cuma günü itibariyle Eskihisar-Topçular Hattı’ nda faaliyete geçirilen ve bazı basın yayın organlarında haberlere konu edilen “Öncelikli Geçiş Sistemi” hizmetine açıklık getirilmesi amacıyla kurumumuz tarafından kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur.

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkedeki deniz taşımacılığında uygulanmakta olan İDO’nun bu sisteminin (priority boarding) tercih edilmesinde yolcularından gelen yoğun talep etkili olmuştur. Yolcuların daha rahat seyahat edebilmeleri göz önünde bulundurularak geliştirilen bu sistem sadece Eskihisar-Topçular Araba Vapuru Hattı’nda başlatılmıştır.

Özellikle gideceği yere acil ulaşması gereken ve beklemek istemeyenlere öncelikli biniş ve öncelikli iniş avantajı sağlayan model kamuoyunda oluşan “parası olan geçer” algısının aksine, her gemide sadece 10 araçlık bir kontenjanla sınırlandırılmıştır.

Eskihisar-Topçular İskeleleri’ ndeki mevcut araç istif alanlarının haricinde Öncelikli Geçiş Sistemine özel yeni bir alan açılmıştır. Yoğun dönemlerde (yaz dönemi ve bayram tatilleri) bu uygulamaya yüksek talep olması durumunda, normal operasyonu etkilemeyecek şekilde, Öncelikli Geçiş Sistemine kapasite arttırıcı ilave gemi tahsis edilebilecektir.

Sunulan Sms hizmeti (3436) ve sözkonusu güzergahlar üzerinde bulunan elektronik yolcu bilgilendirme panolarıyla iskelede tahmini ne kadar bekleyeceğini öğrenme imkanı bulan yolcular, istedikleri taktirde Öncelikli Geçiş hizmetinden yararlanabileceklerdir."

Editör: TE Bilişim