Köyceğiz'de tur teknesi cayır cayır yandı

Beş yolcu ve iki personeliyle Dalyan'dan Köyceğiz'e giden 13 metrelik, "Erçin 13" isimli tur teknesinde yangın çıktı.

Personel ve yolcular son anda kurtarma botuyla tekneyi terk ederek canlarını kurtardı. Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, içinde beş yolcu ve iki personel bulunan bir tur teknesi, motor bölümünde çıkan yangında kullanılmaz hale geldi. Personel ve yolcular son anda kurtarma botuyla tekneyi terkederek canlarını kurtardı.

Beş yolcu ve iki personeliyle Dalyan'dan Köyceğiz'e seyir halindeki, 13 metrelik, "Erçin 13" isimli tur teknesinin motor kısmından dün (pazar) saat 16.30 sıralarında Döğüşbelen Mahallesi yakınlarına geldiğinde alevler yükselmeye başladı. Teknedekiler, kurtarma botuyla tahliye edilirken, bir yandan da durum Dalyan Jandarma Kurtarma Botu, Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı ve itfaiyeye bildirildi. Yangının başladığı motor kısmındaki patlamayla birlikte alevler daha da büyüyüp, 30 kişi kapasiteli tekneyi tamamen sardı. Bölge sazlık olması nedeniyle itfaiye araçları giremeyeceği için Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir arazöz sevk edildi.

Bir başka tekne yardımıyla kıyıya çekilen teknedeki alevler, Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler tarafından sıkılan suyla güçlükle söndürüldü. Tekne kullanılmaz hale gelirken, jandarma, yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Editör: TE Bilişim