Köyceğiz Gölü'nde dehşet

MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Dalyan Beldesi’nde yer alan Köyceğiz Gölü’nde, kaçak avcıları önlemek için devriye gezen teknede bulunan iki kişi, yakın mesafeden av tüfeğiyle ateş açılarak öldürüldü.

Olayla ilgili, gölde kaçak balık avladığı iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı, 2 kişinin de arandığı öğrenildi.

Kaçak avcılara yönelik devriye gezen Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi’ne (DALKO) ait 7 metrelik tekne, dün saat 19.00 sıralarında 38 yaşındaki İdris Cesur ve aynı yaştaki Mehmet Yılmaz idaresinde Köyceğiz Gölü’ne açıldı.

19.00- 23.00 saatleri arasındaki devriyenin bitmesine rağmen teknenin geri dönmemesi üzerine, DALKO ekipleri harekete geçti. Telsiz anonslarına da cevap verilmeyince, DALKO Başkanı Muhammet Aktaş’ın da yer aldığı ekip, kooperatife ait tekne ve botlarla göle açılıp arama çalışmalarına başladı.

Kayıp tekneye, saat 02.30 sıralarında Köyceğiz Gölü’nün tam ortasında hareketsiz beklerken rastlandı. İçeri girildiğinde, İdris Cesur teknenin üst kısmında, Mehmet Yılmaz da kamarada kanlar içinde ölü bulundu. Olay jandarmaya haber verildi, ilk incelemeler sonrasında, öldürülen kooperatif görevlisi balıkçıların göğüs bölümüne av tüfeğiyle yakın mesafeden 2’şer el ateş edildiği belirlendi.

AĞLARI TESPİT EDEN MEKANİZMA SÖKÜLDÜ

Ayrıca, teknenin kıç kısmında yer alan ve göle atılan ağları tespit eden mekanizmanın ise yerinden söküldüğü ve kayıp olduğu ortaya çıktı. Üzerindeki kan ve parmak izleri incelenen tekne Köyceğiz'de rıhtıma çekilirken, evli ve 5 çocuk babası İdris Cesur ile evli ve 4 çocuk babası Mehmet Yılmaz’ın cesetleri Köyceğiz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sonrasında, cesetler otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında ise gölde kaçak balık avladığı iddia edilen 6 kişi sabaha karşı gözaltına alındı. 2 kişinin de arandığı öğrenildi. Jandarma, cinayetin kaçak balık avcıları tarafından işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. (dha)

 


 

Editör: TE Bilişim