Kosterciler Batıyor... Duyan Yok Mu?

Yakın mesafe deniz taşımacılığında önemli yeri olan Türk Kosterciliği batma noktasında. Kosterciler devletten kendilerini batmaktan kurtaracak "Can Suyu" istiyor....

Herkes Büyükleri Konuşuyor

Büyük armatörler çeşitli platformlarda sorunlarını anlatma olanağı bulurken, sesini duyurmakta güçlük çeken koster armatörü sessiz sedasız batıyor.

Koster armatörleri; "Zararına çalışıyoruz. Artık ihtiyaçlarımızı peşin paraya temin etmek ama alacağımızı vadeli almak zorunda kalıyoruz. Nakite ihtiyacımız var kredi bulamıyoruz. Sigortalar, primler birikti ödeyemiyoruz. Gemilerimizi satma ve batma noktasındayız. " diyor.

Cansuyu Kredisi İstiyorlar

Kosterciler kendilerini kurtaracak "Cansuyu Kredisi" istiyor. "Bizim büyük paralara ihtiyacımız yok. Acil bir kaç milyon dolar cansuyu kredisi hayatta kalmamızı sağlar" diyorlar.

DenizHaber.Com olarak biz de batmakta olan bir sektörün sessiz çığlığını ilgililere duyuruyoruz.

İşte bir kostercinin sessiz çığlığı:

"ARMATÖR DEYİNCE HERKES KEL KAFALI GÖBEKLİ, DEVAMLI DEVLETİ SAĞAN, DEVLETİ SOYAN DEVAMLI DEVLETTEN KREDİ ALIP KAÇAN BU KREDİLERİ YURT DIŞINDA KEYİFLE YİYEN KİŞİLER OLARAK ALGILIYOR. BU TİP ADAMLAR YOK MU? TABİİ Kİ VAR. AMA BİRDE GERÇEK EMEKÇİLER VAR. TAKACILIKTAN GELME KUMCULUKTAN GELME CANINI DİŞİNE TAKIPTA ÇALIŞMIŞ KİŞİLER. BUNLAR HİÇBİR ZAMAN SESLERİNİ DUYURAMAYAN HERZAMAN EZİLEN HEP KENDİ MÜCADELERİNİ KENDİLERİ VERMİŞLERDİR. BUNLAR GERÇEK KAHRAMANLARDIR. BUGÜNDE EN SIKINTIDA OLAN KİŞİLERDİR. YOK OLMAMAK İÇİN BAZILARI DENİZDE BAZILARIDA ATOLYEDE SAĞDA SOLDA ÇALIŞMAKTADIRLAR. BUGÜN BU KİŞİLERİN KRİZDEN ÇIKMAK İÇİN VERİLECEK 200.000 USD LİK BORÇ BU İNSANLARI REFAHA ÇIKARTABİLİR. MİLYON DOLARLAR İSTEMİYOR BU ONURLU İNSANLAR. BAĞIŞTA İSTEMİYOR. AYAKTA KALMAK İÇİN BORÇ İSTİYOR BORÇ. HAYDİ KOSTARCİLER FAKS BAŞINA AKLINIZA KİM GELİRSA BAKANLIK, MÜSTEŞARLIK, D.T.O. ARMATORLER KOOP. SAYGILAR"

DenizHaber Forum Düzenliyor

DenizHaber.Com kostercilerin görüşlerini aktaracak mini forum düzenliyor.

Bu forumda koster armatörleri görüşlerini ortaya koyacaklar.

Forum önümüzdeki hafta başında DenizHaber.Com sayfalarında yayınlanacak.

Editör: TE Bilişim