KOSDER, ‘İş dünyasında NLP’ konulu panel düzenledi

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) ‘İş Dünyasında NLP’ konulu seminer düzenleyerek denizcilik sektöründe bir ilki gerçekleştirdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Salonunda yapılan organizasyona KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş, Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Begüm Nergiz Birben, Deniz Ticaret Odası Meclis Katibi Serhat Barış Türkmen, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Eski Başkanı Saim Oğuzülgen, Soylu Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Erol Soylu, İnebolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Karavelioğlu, Omni Sigorta’dan Ali Çakır, Dernek üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü yapan Dernek Müdürü Tibet Özay, NLP (Neuro Linguistic Programming) konusunda denizcilik sektöründe şimdiye kadar böyle bir organizasyonun düzenlenmediğini vurguladı. Özay konuşmasında: Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın Beyefendinin sunumuyla farklı bakış açıları ve düşünce yapılarına götürmek istiyoruz. NLP’ye; düşünme biçimi dili kullanma ve bunların davranışlara etkileri, yani dil ile iletişimin psikolojik yansıları ile ilgili teknikler diyebiliriz. Bu önemli konuda bizleri aydınlatma adına katılım sağladıkları için Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın ve ekibine teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Ardından sözü alan Kişisel Gelişim ve NLP uzmanı Oğuz Saygın;  Etkin Yöneticilik ve Liderlik, Ekip Yönetimi, Empatik-Etkili iletişim, İnsanları Tanıma Sanatı, Problem Çözme Teknikleri, Zor insanlarla başa çıkma, Sıra dışı Düşünme Becerileri, Zaman Yönetimi, Stres Yönetimi ve İkna Sanatı konularındaki sunumunu gerçekleştirdi.

İlk olarak NLP konusunda davetlileri bilgilendiren Oğuz Saygın şunları söyledi:” Beynimiz karmakarışık bir masa gibi, bu masa da her şey dağınık. Beynimizi nasıl toplayabiliriz, nasıl düzeltebiliriz birinci konumuz bu. İkincisi ise kullandığımız dil bizi nasıl etkiliyor? Farkında olmadığımız nasıl baskılara maruz kalıyoruz? Kendimizle olan konuşmalarımız bizi nasıl etkiliyor? Kullandığımız dil bizi nasıl etkiliyor? Dolayısıyla neuro, zihin ve kullandığımız dil konusunda çok önemli bir eğitim.”         

Beynin çalışma şekline de dikkat çeken Saygın: ” NLP'de sorgulamayı öğretiyoruz. Diyoruz ki hayatı sorgulayın. Genellikle sorgulamıyoruz, akışına bırakıyoruz. Bu akışa bırakmanın bize neler kaybettirdiğinin farkında değiliz. Akışa bırakmak gerçekten ne kadar tehlikeli. Sorgulama başlıyor. Hiçbir şeye düşünmeden cevap vermiyoruz” dedi. Oğuz Saygın NLP hakkındaki bilgilendirmenin ardından diğer başlıkları katılımcıların da katkısıyla interaktif bir şekilde anlattı.

Organizasyonun kapanış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş, denizciliğin çok stresli bir meslek olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: ”Hepimizin değişik aşamalarda karşılaştığı olaylar ister istemez bazen içinden çıkılamaz bir hal alabiliyor. Yakınlarımızı bile bir anda öfke ile birlikte kırabiliyoruz. Bu ofiste de evde de olabiliyor. Bu dokunuşla beraber bir farkındalık oluştu. İnanıyorum ki bu meslek içindeki herkes en azından bir noktasından tutabilecek. Kimi öfkesinden kimi stresinden kimi bakış açısından. Ben de faydasını göreceğimi biliyorum.”

Kocabaş sözlerini şöyle tamamladı: ”KOSDER olarak eğitimlere her dönemde önem verdik. Eğitimsiz hiçbir yere varılamayacağı bilinciyle dernek olarak bu tür etkinliklere önem vereceğiz ve devam etmeye çalışacağız.”

Konuşmaların ardından Kişisel Gelişim NLP Uzmanı Oğuz Saygın'a KOSDER Başkanı Hüseyin Kocabaş tarafından plaket verildi.

Editör: TE Bilişim