Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği İlk Genel Kurulu’nu Gerçekleştirdi

Sene başında temelleri atılan Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’nin (KOSDER) 1. Olağan Genel Kurulu, 8 Temmuz 2014 tarihinde geniş katılımla Nakkaştepe’de gerçekleştirildi. Derneğin yönetim kurulunun genişletildiği ve katılımcılığın arttırıldığı gözlemlenen genel kurul neticesinde yeni yönetim görevine başladı.

Divan Başkanlığı’nı dernek üyelerinden Sinan Atasoy’un ve Hasan Çemrek’in yaptığı genel kurulun açılış konuşmasını kurucu yönetim kurulu başkanı Salih Zeki Çakır yaptı. Çakır, KOSDER’in kuruluş toplantısında yaptığı konuşmayı derneğe yeni üye olanlar için yineleyerek, “Koster işletmecileri olarak en ilkel ve pahalı iş geliştirme yöntemi olan deneme/yanılma ile iş görmek zorunda kaldık, yanlış yatırımları körü körüne yaptık, paylaşımcı olamadık ve pek az dayanışma örneği gördük. Denizciliğimizin büyüyecek olan pastasından aslan payını koster armatörleri alacaktır fakat bunun da olmazsa olmazı organize ve kurumsal olmaktır” dedi.

6 ayda 63 üye, 800 bin DWT

Çakır ayrıca, KOSDER’in kurulduğu 21 Ocak 2014 tarihinden bu yana hızla büyüyerek 63 üyeye ulaştığı ve hâlihazırda 800 bin DWT’lik bir potansiyele ulaştığı kaydetti. Gündem dâhilinde daha sonra 2014 faaliyet raporu Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Akın tarafından, 2014 bütçesi ise Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Turan tarafından okunarak ibra edildi. Tüzük değişikliklerinin ve yönetim kuruluna iktisadi işletme kurma yetkisinin verilmesinin ardına yapılan yönetim kurulu seçimlerinde ise 9 üyeden oluşan yeni yönetim kurulu ve 3 üyeden denetleme kurulları seçildi.

Yeni yönetim

2 yıl görev yapacak olan KOSDER yönetim kuruluna asil üye olarak,
1- Salih Zeki ÇAKIR
2- Hüseyin KOCABAŞ
3- Adnan NAİBOĞLU
4- Yalçın AKIN
5- H.Sabri TOMBA
6- Mahmut TURAN
7- Sinan ATASOY
8- Pınar KALKAVAN
9- Burak AKARTAŞ
seçilirken, denetleme kuruluna ise,
1- Keremcan AYKAÇ
2- Murat Akif URAL
3- Ali Demir UZUNDEMİR
asil üye olarak seçildiler.

Kapanışta tekrar söz alan ve kendisini tekrar yönetim kuruluna seçen üyelere teşekkür eden Çakır: “Derneğimiz bundan sonra sektörün tamamında koster armatörü ve işletmecisi üyelerinin menfaatlerini daha etkin biçimde savunmaya çalışacaktır. Birleşerek, teknik ve ticari anlamda bir ölçek ekonomisi oluşturulması ve iktisadi teşekküller vasıtasıyla maliyet avantajları oluşturulmasına gayret edeceğiz” dedi.

Kapanışın ardından üyelere iftar yemeği verildi.

Editör: TE Bilişim