Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) Cumhuriyet'in 98'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımladı.

KOSDER Başkanı Pınar Kalkavan Sesel imzasıyla yayımlanan Cumhuriyet Bayramı mesajı şöyle;

"İstiklal Savaşımızın kazanılmasıyla birlikte ayağa kalkan aziz milletimiz;tarih boyunca hür ve bağımsız olarak var olacağını bir kez daha tüm dünyaya ispat etmiştir. Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde elde edilen bu zafer; aynı zamanda kutlu bir günün Türk milletine hediye edilmesine vesile olmuştur. Milletimizin en büyük kazanımı ve yeniden doğuşumuzun nişanı olan Cumhuriyetimiz 29 Ekim 1923’te kabul edilerek; egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine ait olduğu ilan edilmiştir. Eşitlik ve özgürlük kavramlarının Anadolu topraklarında gür bir sesle dile getirilmesinin önünü açan Cumhuriyetin ilanı; ulusumuzun ve aydınlık geleceğimizin temel yapıtaşını oluşturmaktadır. Demokrasinin, bilimin ve aklın ışığında bizleri ileriye götürecek yegâne değer olan Cumhuriyet, milletimizin en önemli pusulası olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümü münasebetiyle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, halk iradesinin üstünlüğü ve demokrasi uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Editör: TE Bilişim