Korsanlarla "prensipte" anlaşıldı

"Horizon 1" gemisinin armatörü ile korsanlar arasında süren görüşmelerde prensipte anlaşmaya varıldı.

Aden Körfezi'nde korsanlarca kaçırılan "Horizon-1" adlı kuru yük gemisinin bağlı bulunduğu Horizon A.Ş'nin avukatı Nilgün Yamaner, "Horizon 1" gemisinin armatörü ile korsanlar arasında süren görüşmelerde prensipte anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Yamaner, "Horizon-1" adlı yük gemisi ile personelinin serbest bırakılması için görüşmelere ilişkin, "Gemi armatörü ile korsanlar arasında sürdürülen görüşmeler sonucunda prensipte anlaşmaya varıldı. Mürettebatın bir hafta içerisinde serbest bırakılacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Korsanların hala geminin içinde bulunduğunu ifade eden Yamaner, bu nedenle personelin tam olarak ve ne zaman serbest bırakılacağı konusunda net bir tarih söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Yamaner, gemideki personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu anlatarak, "Kaçırılmanın yarattığı psikoloji dışında, sağlık durumlarında olumsuz giden bir şey yok. Yolun sonuna gelindi, gemi ve personelin serbest bırakılması için çalışmalarda son aşamaya gelindi" diye konuştu.

"Horizon-1" adlı kuru yük gemisi, Suudi Arabistan'dan Ürdün'e giderken 8 Temmuzda Aden Körfezi'nde 23 mürettebatıyla silahlı korsanlarca ele geçirilmişti. Korsanların fidye talebinde bulunduğu öğrenilmişti.

Editör: TE Bilişim