'Korsanlarla pazarlık ediyoruz, ümitliyiz'

Aden Körfezi'nde korsanlarca alıkonulan ''Horizon-1'' adlı kuru yük gemisinin sahibi Horizon AŞ'nin avukatı Nilgün Yamaner, ''Müzakerelerde bir noktaya kadar geldik, çok ümitliyiz. Aysun kaptan dahil tüm mürettebatın sağlık durumunun da iyi olduğunu biliyoruz'' dedi.

Yamaner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda daha çok geminin 4. kaptanı Aysun Akbay'ın sağlık durumunun tartışıldığını, ancak tüm mürettebatın şirket için değerli olduğunu belirtti.

Aysun Akbay'ın çok gündemde tutulmasının, kadın denizcileri olumsuz etkileyeceğini öne süren ve ayırımcılık yapılmaması gerektiğini savunan Yamaner, şöyle konuştu:

''Müzakerelerde bir noktaya kadar geldik, ümitliyiz. Sona doğru yaklaşıyoruz. Müzakereler devam ediyor ama bu işlerde biraz zamana ihtiyaç oluyor. Aysun Kaptan dahil tüm mürettebatın sağlık durumunun da iyi olduğunu biliyoruz. Kumanya gibi ihtiyaçlar konusunda kaptanlarla sürekli görüşülüyor. Tüm mürettebat bizim için önemli, hiç biri daha az değerli değil. Mürettebatın da telefonu açık. Aileleriyle görüşme imkanları var. Şirket yetkilileri gemiyi kurtarmaya çalışıyor.''

''Horizon-1'' adlı kuru yük gemisi, Suudi Arabistan'dan Ürdün'e giderken 8 temmuzda Aden Körfezi'nde korsanlarca kaçırılmış, korsanların fidye talebinde bulunduğu öğrenilmişti.

Akbay'ın İzmir'de yaşayan babası Özcan Akbay, bir süre önce yaptığı açıklamada, fidye konusunda anlaşma yapılmasını beklediklerini, kızlarından sağlıklı bilgi alamadıklarını ve personelin kaderine terk edilmiş durumda olduğunu ileri sürmüştü.

Editör: TE Bilişim