Zodyak botlarla gemiye çıkan korsanların uzun namlulu silahlarla estirdiği terör, gemideki kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Geçen yılın Haziran ayında Özay-6 adlı Türk gemisi, Nijerya açıklarına korsanların saldırısına uğradı. Zodyak botlarla geldikten sonra uzun namlulu silahlarla gemiye çıkan korsanların yaşattığı dehşet, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kameralara saniye saniye yansıyan korsan saldırısındaki görüntülerde içinde 6-7 kişinin bulunduğu bir zodyak bot sesizce gemiye yaklaşıyor. Korsanlardan 3 tanesini gemiye bırakan zodyak bot daha sonra uzaklaşıyor. Ellerindeki silahlarla tankere tırmanan 3 korsan gemide terör estiriyor.

GEMİ YAĞCISI ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Uyuduğu için korsan saldırısından habersiz olduğu belirtilen gemi yağcısı Seyfi Ali Yıldırım, baskına hazırlıksız yakalanıyor. Gemi yağcısı Yıldırım, aniden korsanlarla karşılaşınca ölümle burun buruna geliyor. Kimsenin ortalıklarda görünmemesi üzerine kaptan köşküne çıkan Yıldırım, bu sırada silahlı korsanların eline düşüyor. Korsanlar, yakaladıkları Türk işçisini kaleşnikof silahların dipçikleriyle öldüresiye döverek parasını ve değerli eşyalarını alıyor. Daha sonra kaptan köşkünü de silahla tarayan korsanlar gemiyi savaş alanına çevirdikten sonra çalışanlara ait değerli eşyaları da alıp kaçıyor.

GEMİ PERSONELİ SAKLANDI

Bu arada korsanların geldiğini farkeden Özay-6 tankerindeki işçiler kendilerini güvenli bir odaya kilitliyor. Kimsenin ortalıklarda görünmemesi üzerine gemi içinde rahat hareket eden korsanlar her yeri didik didik arıyor. Buldukları değerli eşyalara el koyan korsanların giderken sağa sola ateş ettikleri görülüyor.

Editör: TE Bilişim