SeaNews Turkey'in haberine göre, Malezya Deniz Kuvvetlerine bağlı komandolar korsanlar tarafından ele geçirilen M/T Bunga Laurel adlı tankeri ele geçirilmesinden birkaç saat sonra baskın düzenleyerek kurtardı. Baskında 3 korsan yaralanırken 23 kişilik mürettebata bir şey olmadı.

Baskın Cuma sabahı (Dün Sabah) gerçekleştirildi.

Bunga Laurel adlı tanker, Arap Denizi'nin kuzeyinde Perşembe gecesi korsan saldırısına uğradı. Korsanlar ağır silahlarla saldırdıkları tankeri kısa sürede ele geçirdiler, ancak 23 kişiden oluşan gemi mürettebatı mürettebat geminin içerisindeki sığınağa kendilerini kilitleyerek geminin alarm sistemlerini çalıştırdı ve bölgedeki deniz kuvvetlerine haber verildi.

Bu esnada 14 mil mesafede bulunan Malezya Deniz Kuvvetlerine ait savaş gemisi, hemen korsanların ele geçirdiği tankere yöneldi.

Kısa bir çatışmadan sonra Malezya Deniz Kuvvetlerine ait seçkin komandolar 7 korsanı  etkisiz hale getirerek teslim aldı. Korsanlardan 3'ü silahlı çatışma esnasında yaralanırken komandolardan veya gemi mürettebatından yaralanan olmadı.

Çatışma esnasında Mkorsanların Ana Gemisi de batırıldı.

Malezya Başbakanı Najib Razak; "Deniz Kuvvetlerinin gösterdiği cesaret ve kahramanlıktan gurur duyduğunu" söyledi.

Editör: TE Bilişim