Korsanlar, Batı Afrika'da Benin açıklarında bastıkları Mattheus 1 adlı 183 metre uzunluğundaki Kıbrıs Rum Bandıralı Kimyasal Tankeri kaçırdılar.

Uluslararası Denizcilik Bürosu yetkilisi Cyrus Mody, 'Silahlı adamlar ürün tankerine çıktılar, bu esnada gemi Cotonou limanının 62 mil kadar açığında gemiden gemiye yakıt transferi yapmaktaydı, gemiye çıkan silahlı kişiler gemiyi kaçırdı' dedi.

Mody'nin verdiği bilgiye göre 23 mürettebatı bulunan ürün tankeri silahlı korsanlar tarafından bilinmeyen bir yere götürülüyor. Mğürettebatın milliyeti konusunda ise bilgi edinilemedi.

Benin Deniz Kuvvetleri Komutanı kaçırılan geminin Kıbrıs Rum Bayraklı Mattheus 1 olduğunu ve devriye botlarının hemen yetişmesine imkan vermeyecek kadar sahilden açıkta bulunduğunu bu yüzden zamanında müdahale edemediklerini bildirdi. 

Komutan, olay yerine varabilmeleri için 7 saate ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

Komutan Maxime Ahoyo, ayrıca korsanların Mattheus 1'den yük transferi yapan Norveç Bayraklı Northern Bell adlı gemiye de saldrdıklarını,  ancak mürettebatın kendilerini gemi içerisine kilitlediğini ve korsanların ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim