Korsanlar Kaçırdıkları Hint Teknesini Bıraktı 

Somali'nin Bosasso limanının 15 kilometre açığında 16 kişilik mürettebatıyla birlikte kaçırıldığı geçtiğimiz Cuma günü açıklanan MSV Nefya adlı Hint teknesinin korsanlarca terkedildiği ve geminin serbest kaldığı bildirildi.

Gemi Bosasso limanında yük bıraktıktan sonra Dubai'ye gitmek üzere yola çıkmış, ancak kısa bir süre sonra kaçırılmıştı.

Denizhaber.com haber sitesinde de yer alan haberde korsanların tekneyi ana gemi (mother ship) olarak korsanlıkta kullanmak üzere kaçırdıkları tahmini yapılmıştı.

Korsanların elinden kurtulan teknenin Yemen'in Mukalla Limanına doğru ilerlemekte olduğu öğrenildi.

Geminin ele geçirilmesi aşamasında korsanların geminin mürettebatından birisini öldürdüğü konusunda gelen haberler ise henüz doğrulanmış değil.

Gemide 14 Hintli mürettebatın bulunduğu ve hepsinin de durumlarının iyi olduğu ancak geminin teknik donanımları, çeşitli eşyalar ve personelin kişisel eşyalarını korsanlarca talan edildiği bildirildi.

Gemi, Hintli sahibinin şirket merkezinin de bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidecek.

Tekneyle VLCC tankerine saldırdılar

Korsanlar, Cuma günü nefya adlı tekneyi kaçırdıktan iki gün sonra bu tekneyle Liberya bayraklı 265 bin tonluk M/T A. Elephant  adlı VLCC Tankerini kaçırmaya teşebbüs etmişler ancak başarılı olamamışlardı.

Ship Picture A.Elephant

Full sizeFull size
">Ship Picture A.Elephant

Bu başarısız girişimden sonra korsanlar, mothership olarak kullanmak istedikleri Hint teknesi MSV Nefya'yı terkederek hızlı botlarla Somalî'ye doğru kaçtıkları bu arada tekneyi de talan ettikleri bölgeden gelen haberler arasında.

Editör: TE Bilişim