Korsanların bir petrol tankerine saldırısı, İran donanmasına ait gemilerin müdahalesiyle püskürtüldü.

Aden Körfezi’nde İran’a ilişkin bir petrol tankerine korsanlar nedeni ile düzenlenen saldırısı, İran donanmasına ilişkin gemilerin müdahalesiyle püskürtüldü. İran Deniz Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, Aden Körfezi’ndeki korsanların sabaha karşı İran’a ilişkin bir petrol tankerini ele geçirmek için 3 kere saldırdığı lakin alanda devriye amaçlı vazife oluşturan İran Deniz Kuvvetleri’nin 31. filosunun müdahalesiyle korsanların saldırısının neticesiz kaldığı bildirildi.

Açıklamada, saldırıyı Aden Körfezi ve Bab’ül Mendep boğazında gerçekleştiren korsanların, 8 saat arasında 3 kere ve 12 küme biçiminde petrol tankerini ele geçirmek için saldırdığı belirtildi. Somalili korsanların dehşet saçtığı ve her sene takribî 20 bin geminin geçtiği Aden Körfezi’nde, korsanlıkla savaş ve ticari gemilerin güvenliğini sağlamak için oluşturulan ve

Türkiye’nin de bir parçası bulunduğu Birleşik Deniz Kuvvetleri vazife yapıyor. İran donanması da ticari gemilerinin güvenliğini sağlamak için alanda bulunuyor.

Editör: TE Bilişim