Korsanlar Horizon-1'i Bugün Bırakacak 

Horizon 1 gemisi için Somalili korsanlara 2 milyon dolar fidye İngiliz arabulucu tarafından ödendi. Korsanların bugün gemiyi terk edip gemi ve 23 mürettebatı serbest bırakması bekleniyor

SOMALİ açıklarında 8 Temmuz’da 23 mürettebatıyla birlikte kaçırılan ve 88 gündür Eyl Limanında rehin tutulan kuru yük gemisi Horizon-1’de kesin anlaşma sağlandı. Korsanların bugün gemiyi terk etmesi bekleniyor. VATAN, büyük bir heyecanla kaptan kızı Aysun Akbay’ı bekleyen, baba Özcan Akbay ile konuştu. Baba Akbay, Horizon Denizcilik ile korsanlar arasında bir İngiliz arabulucu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Birkaç gün önce kızım aradı. Büyük bir mutlulukla 2 milyon dolara anlaşıldığını söyledi. 5 günlük bir sürede korsanlara para teslim edilecekti. Anlaştıklarına göre para teslim edildi.”

Önce Ürdün’e gidecek

Horizon Denizcilik’in yetkilileri de, korsanlarla kesin bir anlaşma sağlandığını ve gün içerisinde korsanların gemiyi terk etmesini beklediklerini açıkladılar. Şirketten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Korsanlarla anlaşma sağlandı. Korsanlar gemiyi terk eder etmez açıklama yapılacak. Geminin motorları 3 aydan bu yana çalışmıyor. Korsanlar gemiyi terk ettiğinde, gemi ekip tarafından test edilecek. Çalışır çalışmaz da Ürdün’ün Akabe Limanı’na gidecek. Oraya yük bırakılacaktı ancak biz yükü aylardır evlerinden uzak olan personelimize boşalttırmayacağız. Bazı şirket yetkilileri de İstanbul’dan Ürdün’e gidecek ve yanlarında yeni bir gemi ekibi de götürecek. O yeni ekip gemiye geçecek ve eski personeli uçakla İstanbul’a getirecek.”

Editör: TE Bilişim