Korsanlar, Güney Kore'yi Tehdit Etti

Somali korsanları, gelecekte kaçıracakları Güney Kore  gemilerinin mürettebatını öldürülen 8 Somalili korsanın intikamını almak için öldürecekleri tehdidini savurdu.

SeaNews Turkey'de yayınlanan habere göre,  Somali sahillerinde üstlenen 2 farklı korsan merkezinden korsanlar gemilere gelecekte yapılacak askeri müdahalelerde koz olarak kullanmak üzerebir kısım mürettebatın gemilerden alınarak karadaki korsan merkezlerine götürülmeye başlandığını duyurdu.

Somali korsanları, fidye almak istedikleri için genellikle rehinelere iyi davranmaktaydı. Ancak şimdi yoldaşlarının öldürülmesinin intikamını alacaklarını söylüyorlar.

"İNTİKAM"

 "Biz asla öldürmeyi planlamadık. Ancak şimdi intikam almak istiyoruz." Kendisini Muhammet olarak tanıtan bir korsan Reuters'a bu açıklamayı yaptı.

 Bir daha Kore gemilerinden fidye kabul etmeyeceğiz. Gemileri yakacağız ve mürettebatı öldüreceğiz. İki kat daha fazla uğraş vereceğiz. Kore, meslektaşlarımızı öldürmekle başını belaya soktu" Korsan Muhammed bunları söyledi.

Güney Kore deniz kuvvetleri, Samho Jewelry adlı kimyasal madde tankerine baskın düzenlemiş, baskında tankerin 21 kişilik mürettebatı sağ olarak kurtarılmış, ancak gemi kaptanı karnından vurulmuştu. Operasyonda 5 korsan sağ olarak yakalanırken 8 korsan öldürülmüştü.

SeaNews Turkey'in haberine göre gemi kaptanı Seok Hae-kyun, Umman'da hastanede ameliyat edildi ve sağlık durumu iyiye gidiyor. Güney Kore donanmasından askerler, Pazartesi günü yeniden ameliyat olacak olan kaptana kan bağışında bulundu.

GÜVENLİK ARTTIRILDI

Kendisini Hüseyin olarak tanıtan bir korsan, "Kaçırdığımız gemilerin mürettebatını karaya çıkarmaya başladık. Güvenlik önlemlerimizi arttırdık. Ne var ki Güney Kore komandolarıyla silahlı çatışmada önemli adamlarımızı kaybettik" dedi.

Rehin mürettebatın gemilerden karaya çıkartıldığı haberi henüz doğrulanamadı.

Kenya'dan bir denizcilik görevlisi Reuters'a korsanların panik zamanlarında mürettabatı karaya çıkama önlemine başvurduğunu ancak gemilerdeki  Koreli mürettebatı öldürmeye girişeceklerine ihtimal vermediğini söyledi.

Doğu Afrika Gemiadamları Yardım Programı Başkanı Andrew Mwangura ise, "Şu anda korsanlar sinirli ve tepkisel, herşeyi yapmaları olanaklı. Yine de onların temel hedefleri her zaman paradır" dedi. 

 

Editör: TE Bilişim