KORSANLAR BU KEZ KAÇIRAMADILAR

Aden Körfezinde seyretmekte olan Mısır'a ait Wadi Alarab adlı dökme yük gemisini kaçırmak isteyen korsanlara Alman fırkateyni Karlsruhe'den kalkan helikopter engel oldu. Ateş açan korsanlar mürettebattan bir kişiyi yaraladılar.

KaptanHaber.Com sitesinin haberine göre bugün meydana gelen olayda 31 kişilik mürettebatı bulunan Mısır Milli Denizcilik şirketine ait 220 metre boyundaki  27 bin Gross Tonajlı dökme yük gemisi Wadi Alarab, Ukrayna'dan yüklediği unu Güney Kore'ye götürmekte iken, Aden Körfezinde içinde silahlı korsanların bulunduğu bir sürat teknesi gemiyi takip etmeye başladı.

Çevrede seyretmekte olan gemilerden birisi korsan teknesinin wadi alarab'ı takip ettiğini görüp Kulala Lumpur'daki Uluslar arası Denizcilik Bürosu'nu araması üzerine Büro, bölgedeki koalisyon güçlerini alarma geçirdi.

Bölgeye en yakın Alman Fırkateyni Karlsruhe'ye bilgi verilerek müdahale etmesi istendi. Karlsruhe, hemen helikopter havalandırarak Wadi Alarab gemisine yardıma gönderdi.

Askeri helikopterin geldiğini gören korsan teknesi kaçmaya başladı. Ancak geminin ihbar ettiğini düşünen  korsan teknesi kaçmadan önce gemiye ateş açınca mürettebattan bir kişi yaralandı.

Bunun üzerine Alman Fırkateyni Karlsruhe'den bu kez sağlık ekibi taşıyan bir  helikopter havalanarak gemiye geldi ve yaralanan mürettebatı gemiden aldı. Yaralı mürettebat, fırkateyne getirilerek burada tedavi altına alındı.

Kaçırılma girişimi  Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmed Rıza tarafından da doğrulandı.

Uluslar arası denizcilik Bürosu yetkilisi Noel Choong, bu yıl Aden Körfezinde 110 korsan saldırısı olduğunu, 42 girişimde korsanların başarılı olarak saldırdıkları gemiyi kaçırdıklarını açıkladı. Halen korsanların elinde 3'ü Türk Gemisi olmak üzere 14 gemi ve 240'tan fazla mürettebat bulunmakta.

Aden körfezinde bir düzineden fazla askeri geminin devriye gezmesine rağmen ülkelerindeki fakirlik ve açlık yüzünden başka çıkış yolu bulamayan Somali'li korsanlar herşeyi göze alıp gemilere saldırmaya devam ediyorlar. Bu yıl bilinen rakamla 30 milyon doların Somali'li korsanlar tarafından fidye olarak alındığı bildiriliyor.

Bölgede İngiliz, Hint, İran, ABD, Fransa ve Alman deniz kuvvetlerine ait savaş gemileri bulunuyor.

Uluslar arası Denizcilik Bürosu yetkilisi Neil Choong, savaş gemilerine rağmen gemilerin kaçırılmasını şöyle açıklıyor: “Evet bölgede savaş gemileri var ama gemiler aynı anda her yerde olamadıklarından korsanlar gemilere saldırma fırsatı bulabiliyorlar. Ancak koalisyon güçlerinin olaya hızlı müdahale etmesinden memnunuz”

Bu arada bölgede bulunan bir diğer Alman fırkateyninin yine perşembe günü bir başka yardım çağrısı aldığı ve müdahale ettiği bilgisi geldi, ancak bu olayla ilgili ayrıntı öğrenilemedi.

Ship Picture Wadi Alarab

Full sizeFull size
">Ship Picture Wadi Alarab

Editör: TE Bilişim