Korsanın Cesedi 153.000 Dolarla Sahile Vurdu

Sirius Star adlı tankerden aldıkları 3 milyon dolar fidyeyi paylaştıktan sonra sahile giderken fırtınadan botları batıp boğulan 5 korsandan birisinin cesedi cebinde 153.000 dolarla sahile vurdu.

Yerel halktan Ömer Abdi Hasan adlı kişi sahil kasabası Haradhere yakınlarındaki bir plajda boğulan 5 korsandan birisinin cesedinin kıyıya vurduğunu, diğer 4 korsanı ise aramaya devam ettiklerini açıkladı.

Ömer Abdi Hasan; “Birisi bulundu ve şimdi diğer dördünü arıyorlar. Cesedin cebinde bir poşet içerisinde 153 bin dolar bulundu” dedi.

Dryad Denizcilik İstihbarat şirketi İdari Müdürü Graeme Gibbon Brooks, bu kazanın korsan saldırılarını caydırıcı bir etki yaratacağını sanmadığını söyledi.

Brooks, “Fideynin kaybedilmesi veya kaybedilmesi riski korsanları bir sonraki fidye için daha istekli yapmaktan başka bir anlam taşımaz” diyor. “Orada korsan olmaya umut bağlamış çok insan var”.

100 Milyon dolar değerinde ham petrol taşıyan Suudi gemisi Sirius Star kasım ortalarında kaçırılmıştı.

En doğru haberi DenizHaber.Com vermişti

Korsanların boğulmasıyla ilgili James Bond filmlerine taş çıkartan spekülsayonlar yapılmıştı. Paraşütle indirilen konteynır içerisinde uzaktan kumandalı patlayıcı olduğuna varana kadar yapılan uçuk varsayımlara karşın DenizHaber.Com "Fidye parası ceplerinde boğuldular" manşetiyle en doğru haberi vermişti. Nitekim cebinde plastik poşete sakladığı 153.000 dolar fidye parası çıkan korsanın trajedisi haberimizi doğruluyor.

Editör: TE Bilişim