Korsanların son çaresi...
 
Polisten kaçacak yer arayan korsanlar son çare olarak Kartal sahilinde bir gemide üretmeye başladı.
 
 ‘Komut’ ismi verilen operasyonda polis, soruşturmayı yürüten savcıdan izin almaya çalışırken, zanlılar da geminin içindeki korsan materyalleri boşalttığı öğrenildi. Zanlılara ait Pendik’te yapılan baskında ise 13 bin adet korsan CD ve DVD ele geçirdi. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı. 

Piyasa değeri 20 bin lira olan korsan CD ve DVD’i satmaya çalışan 10 kişilik bir çetenin telefon konuşmalarında bir birlerine şifreli olarak ‘Çortlama’ konuşma diye uyardıkları ortaya çıktı. Elebaşını Yasin Ş’nin yaptığı çetenin birbirleriyle akraba oldukları öğrenildi. Ayrıca zanlılara ait bir başka depoda ise yapılan aramada 300 ton sahte naftalinin ele geçirildiği.  

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 1 yıl önce korsan CD ve DVD kopyalayarak dağıtımını yapan bir çeteyi belirledi. Yapılan çalışma sonrasında ürünlerin Kartal sahilinde bir gemide üretildiği tespit edildi.  Operasyon için hazırlıklar tamamladı. Son olarak sıra soruşturmayı yürüten savcıdan izin almaya geldi. Botlar kartal sahilde hazır bekletilirken zanlılar botların bekletilmesinden şüphelenerek, gemi içerisinde bulunan materyal ürünleri boşalttı. Alınan izinle gemiye botlarla çıkan polis, geminin içerisinde yapmış olduğu aramada çok az korsan CD ve DVD ele geçirdi.

ELEBAŞI FİRAR ETTİ

Şebekenin Pendik’tedi deposunda yapılan aramada ise 13 bin adet korsan CD ve DVD ile 6 adet kopyalama cihazı ele geçirildi. Olayla ilgili amca çocukları olan Hamit Ş ve Hasan Hüseyin Ş ile 8 adamı gözaltına alındı. Liderliğini Yasin Ş, ise firar ettiği öğrenildi. Şebeke üyelerinin daha önce korsan ürün satmak suçundan poliste kaydının olduğu öğrenildi. Zanlıların siparişleri kurdukları internet sitesi üzerinde üyelerine gönderdikleri ortaya çıktı. 

‘ÇORTLAMA’

Şebeke üyelerinin polisin daha önce düzenlediği operasyonda telefon konuşmalarından yakalandığını düşünen zanlıların teknik takibe yakalanmamak için bir birbirleriyle konuşurken korsan ile ilgili konuşma ‘çortlama’ diye uyardıkları ortaya çıktı.  Şebekenin Maltepe’deki bir deposunda yapılan aramada ise 300 ton sahte naftalin ele geçirildi. Olayla ilgili İl sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’ne bilgi verildi. Depo mühürlenerek kontrol altına alındı. Ele geçen ürün incelenmek üzere laboratuara gönderildi. 

700 BİN DOLARA GEMİYİ SATMIŞLAR

‘Komut’ imi verilen operasyonda polis gemi sahibinin bilgisine başvurdu. Zanlılar 1 ay önce gemiyi 700 bin dolara sattığı ortaya çıktı. Gemiyi alan kişinin zanlılar tarafından dolandırıldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Editör: TE Bilişim