Samus Swan Pazartesi günü Nijerya'dan bir Algeciras'a vardı. Varıştan önce, dokuz mürettebat hızlı bir COVID-19 testine tabi tutuldu ve yedi mürettebat pozitif çıktı.

Samus Swan'ın mürettebatının dört Filipinli üyesi bir bot ile tankerin Algeciras'a varışından önce Cebelitarık'a inmek üzere ayrıldılar. Cebelitarık Chronicle'a göre bu 4 mürettebatın İspanya'ya girmek için gerekli vizeleri yoktu ve bunun yerine Cebelitarık'tan uçmayı planladılar. Virüs negatif oldukları belirtildi, ancak hastalığa sahip olmadıklarından emin olmak için Cebelitarık'ta geçici olarak karantinaya alındılar.

Samus Swan şimdi Algeciras'ın Isla Verde Dış terminalinde rıhtımda. Mürettebatı gemide karantinaya alındı ve İspanyol halk sağlığı yetkilileri Salı günü laboratuvar testleri yapmak için mürettebattan örnekler aldı. Çarşamba günü, testler iki mürettebat için porzitif çıktı ve sağlık yetkilileri onları tecrit için bir hastaneye tahliye etti. Tanker karantina tamamlanıncaya kadar bekletilecek.

Samus Swan, pozitif COVID-19 testleri nedeniyle Algeciras'ta karantinaya alınan bir ayda ikinci gemi oldu. 11 Haziran'da, Box San Lorenzo'nun konteyner gemisi Brezilya'dan gelmiş ve mürettebat pozitif test edilmişti.

İspanya sağlık ajansı APM Terminals Algeciras'taki liman işçilerinin gemi operasyonlarını izole ederken kargo operasyonlarına devam etmelerine izin verdi. Terminaldeki operasyonlar tamamlandıktan sonra, gemi 25 Haziran'a kadar karantinada tutulmuştu.

Editör: TE Bilişim