İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez taşımacılığı için açtığı 304 milyon liralık 2. ihaleye 2 geçerli teklif geldi. İlk ihaleye de itiraz eden Avusturalyalı firma Austal, KİK’e gideceğini açıkladı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez taşımacılığında kullanmak için alacağı son teknoloji 15 adet gemi ve 28 adet yedek parça ihalesine yeniden çıkıldı. Daha önceki ihalenin iptal edilmesinin ardından tekrarlanan ihalede, 304 milyon 612 bin 523,52 TL muhammen bedel tutarındaki alım için 15 firma dosya aldı. 11 firmanın istekli olduğu ihaleye 6 firma teklif sundu. Bu tekliflerden 2’sinden öneri, 4‘ünden ise teşekkür çıktı.
 
İhalede Öz Ata Tersanecilik 117 milyon euro yani bu günün koşullarıyla 270 milyon 855 bin TL teklif verdi. Gemi Sanayicileri Derneği Başkanı Özdemir Ataseven’in sahibi olduğu şirket Yalova’da hizmet veriyor. Geçerli teklifi veren şirketlerden birisi ise Brodrene AAAS oldu. Norveç firması 149 milyon 428 bin 628 euro yani 345 milyon 927 bin 274 TL teklif verdi.
 

Birecik: "Kamu İhale Kurumu'na itiraz ettik"
 
İlk ihaleye de itiraz eden Avusturalya Şirketi Austal Pty Ltd Türkiye Temsilcisi Murat Birecik, DenizHaber.Com'a yaptığı açıklamada, konuyu Kamu İhale Kurumu’na (KİK) taşıyacaklarını söyledi. Birecik, “Biz şartnamenin rekabet şartlarına uygun olmadığını anlatmak istiyoruz. İstenilen malzeme kompozit malzeme. Biz elbette ki bu malzemeyi üretebilecek bu malzemeden feribotları imal edecek güçteyiz. Ama anlatmaya çalıştığımız şu: bu makbul bir malzeme değil. O yüzden bu malzemeden üretmek istemiyoruz” dedi.
 
Birecik, KİK’in aynı mantıktaki itirazlara defalarca iptal kararı verdiğini de söyledi.
 
Editör: TE Bilişim