Konvoyu Gazze'ye Ulusoy-6 taşıyacak

Gazze'ye yardım için 200 araç ve 400 kişiyle İngiltere'den yola çıkan Filistin'e Yol Açık konvoyunu Ariş Limanı'na Türk gemisi Ulusoy-6 taşıyacak.

Suriye'nin Lazkiye kentinden Mısır'ın El Ariş Limanı'na ulaşmak için gemi arayışında bulunan “Filistin'e Yol Açık” konvoyunu Türk gemisi Ulusoy-6 taşıyacak. Ro-Ro gemisinin bugün öğleden sonra Lazkiye Limanı'na ulaşması bekleniyor. Konvoyun, Lazkiye-El Ariş yolculuğuna yarın sabah başlaması bekleniyor. Gazze'ye ulaştırılmak üzere taşıdığı sağlık ve giyim malzemesi taşıyan konvoy, Ürdün üzerinden Mısır'a geçmeye çalışmış, ancak Mısır'ın bu güzergaha izin vermemesi üzerine Şam'a dönmüştü.

Konvoyu taşıyacak Türk gemisinin ismi son ana kadar bir sır gibi saklandı. İsmin saklanmasının gerekçesi olarak da Suriyeli firmada yaşanan sıkıntının bir kez daha tekrarlanmaması gösterildi. Mısır'ın Ariş limanına gitmek için anlaşılan gemi firmaları olası İsrail saldırılarını öne sürerek konvoyu taşımaktan vazgeçmişti. Suriyeli kaptanların İsrail korkusu üzerine Türk gemisiyle anlaşılmıştı. Bu arada Ulusoy-6'nın yeterlik durumuna göre yükleme yapılacak. Geminin yetersiz kalması durumunda ise uçak yolu kullanılması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim