TURGUT KIRAN DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU DEVAL VE ATLANTİK DENİZCİLİK’İ AĞIRLADI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nda geleneksel olarak düzenlenen 4. Kariyer günleri çerçevesinde denizcilik şirketleri ağırlanmaya devam ediliyor. İlk gününden beri büyük ilgi gören Kariyer Günleri gerek sektörü tanıma, gerekse staj bulma açısından genç zabit adayları için büyük fırsat teşkil ediyor. 4. Kariyer Günleri 21 Kasım 2014 Cuma günü yapılan sabah oturumuyla devam ediyor.

Oturuma Atlantik Denizciliği temsilen Emniyet Enspektörü Sayın Emre SÖZEN, İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Turgut ARICI ve Deval Transport A.Ş.’yi temsilen İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Ebru COŞGUN katıldılar. İlk oturum Atlantik Denizcilik ile başladı. Şirketin tanıtımı, bünyelerinde bulunan gemiler ve sefer bölgeleri hakkında detaylı bilgi verildi. İ.K. Müdürü Sayın ARICI personelin eğitimi için yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Bayan zabite kimyasal gemilerde bakış açıları, karada çalışma imkanları ve sağlık sigortaları gibi birçok konuda genç denizciler bilgilendirildi. Kimyasal gemilerde stajyerleri bekleyen tehlikelere değinen Sayın SÖZEN okulumuza ikinci gelişlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti iletti. İkinci oturum Deval Transport A.Ş. ile devam etti.

Deval Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Ebru COŞGUN şirket ve gemiler hakkında genel bilgi vererek sözlerine başladı. Şirketin kumanya politikası, gemilerde bulunan sosyal aktiviteler gibi konulara değinen Sayın COŞGUN, öğrencilerin staj bulmada yaşadığı zorluklardan ve şirketin krize bakış açısından da bahsetti. Ardında genç denizcilere tavsiye ve öğütler veren Sayın COŞGUN stajyerlerden beklentilerini de anlatarak sözlerini sonlandırdı.

Öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan konuklar öğrencilere ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler. Oturum sonunda Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu öğrencilerinin teşekkür plaketlerini kabul eden Sayın Turgut ARICI ve Sayın Ebru COŞGUN ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdiler. Samimi ortamda geçen oturum toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Haber: Halil Gezen

Editör: TE Bilişim