AzerNews'in haberine göre, Azerbaycan Demiryolları CJSC ve Alman Hamburger Hafen und Logistik AG konteyner taşımacılığında bir kooperatif kurmayı planlıyor. 

Habere göre işbirliği,, Azerbaycan Demiryolu Birinci Başkan Yardımcısı Alirza Süleymanov ile ulaştırma, lojistik ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren Alman şirketlerinin temsilcileri arasında yapılan görüşmede ele alındı.

Taraflar, görüşmede yeni ikili ticari işbirliği için yeni fırsatlara odaklandı.

Süleymanov, Azerbaycan Demiryollarının tasarım, tedarik ve kurulum işlerinde çeşitli Alman şirketlerinin yer aldığını açıkladı.

Süleymanov, konteynerli yüklerin Azerbaycan üzerinden Avrupa'dan Orta Asya ve Çin'e taşınması için Hamburger Hafen und Logistik AG - Metrans'ın bir yan kuruluşu ile ve tam tersi yönde işbirliği kurulabileceğini kaydetti.

Metrans, Azerbaycan Demiryolları'nın yan kuruluşu ADY Container LLC aracılığıyla, konteynerleri Türkiye'nin limanlarına teslim edebilir ve oradan Azerbaycan-Orta Asya-Çin güzergahı üzerinden gönderebilir.

Alman-Azerbaycan Ticaret Odası İcra Direktörü Tobias Baumann, kuruluşunun Azerbaycan'da hizmet alanında faaliyet gösteren şirketlerle işbirliğinin genişletilmesini desteklediğini yineledi.

Toplantıda ayrıca Azerbaycan'ın kurtarılmış topraklarında demiryolu projeleri de dahil olmak üzere büyük ölçekli inşaat çalışmaları ele alındı.

Azerbaycan, 2020'de 817,5 milyon ABD Doları tutarında iki ticaret cirosu ile Almanya'nın Güney Kafkasya'daki ana ekonomik ve ticari ortağıdır. Ocak-Eylül 2021 arasında iki ülke arasındaki ticaret cirosu 714,2 milyon doları buldu.

Editör: TE Bilişim