Konşimento’nun Yolculuğu Sergisi İzmir’de

MSC Gemi Acenteliği ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin birlikte düzenlediği “Konşimento’nun Yolculuğu” sergisi Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı’nda sergileniyor.

Sergi kapsamında MSC Dokümantasyon Hizmetleri Müdürü Ahmet Aytoğan’a ait, 18. yüzyıldan günümüze gelen, çeşitli dillerde ve farklı ülkelerden 80 adet konşimento ve deniz taşımacılığı evrakı ziyaretçilerle buluştu. Daha önce İstanbul’da ziyarete açılan sergi, 02-04 Aralık 2014 tarihleri arasında İzmir’de sergilenecek.

Serginin açılış gününde “Dünden Geleceğe Konşimento” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferans MSC Resmi İlişkiler Koordinatörü ve İzmir Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Savaş Ercan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Konferansta Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Nil Kula Değirmenci ve Av. Ahmet Çalık konşimentonun tarihçesi ve günümüzde kullanımıyla bilgiler verdi. Etkinliğe Üniversitelerin denizcilik, lojistik, deniz hukuku bölümlerinden akademisyenler, denizcilik şirketleri, ithalat-ihracat yapan firmalar, forwarderlar, sektör derneklerinden ve ithalat-ihracat firmalarından katılım oldu.

Editör: TE Bilişim