Koç'un 52 metrelik yatı suya indi   
 
Rahmi Bey, çok mutlu. Çünkü yapımı 2.5 yıldır devam eden Nazenin V'i suya indirdi..

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un dün çok mutlu bir gün geçirdiğini duydum. Çünkü Rahmi Bey, yaklaşık 2.5 yıldır yapımı devam eden Nazenin V'i suya indirmiş.

Rahmi Bey; Koç Holding'e ait RMK Marine'de inşa edilen tam 52 metre uzunluğunda, B70 model keç teknesinin suya indirilme sevincini yaşarken yanında yakın dostları da varmış.

Yat tasarımında dünyada önemli firmalardan Sparkman&Stephens tasarımı olan ve iç tasarımı da dünyaca ünlü tasarımcılar Redman, Whitely ve Dixon tarafından gerçekleştirilen Nazenin V'in kaç paraya mal olduğunu öğrenemedim ama Türkiye'deki en pahalı yatlar arasına girdiğinden hiç şüphem yok.

İLK KAYNAĞI KENDİSİ YAPMIŞTI

Rahmi Koç, Nazenin IV ile yaptığı dünya turundan döndükten bir süre sonra Nazenin V'in inşasını başlatmıştı. 2007 yılında Nazenin IV'ü, Serdar Cümbüş'e satınca dört gözle Nazenin V'in bitmesini beklemişti.

4 Şubat 2007'de yeni yatın alüminyum üretiminin başlaması için bir tören düzenlemiş ve ilk kaynağı da kendisi yapmıştı. Koç, 2008'in sonunda yatını denize indirmeyi planlıyordu ama Nazenin V'ine kavuşması maalesef bugünlere kadar kaldı. Rahmi Bey, biraz gecikmeli de olsa bu yaz Nazenin V ile Ege sahillerini turlayıp 52 metrelik bu lüks yatının tadını çıkaracak. Rahmi Koç'un Nazenin V'e bu kadar değer vermesinin bir sebebi daha var ama onu da ileriki günlerde sizinle paylaşacağım.

En iyiler Nazenin V için biraraya geldi

RMK Yat'ın 70 numaralı projesi olan Nazenin V; tasarım, mühendislik ve proje yönetimi konusunda yat inşa sektörünün en iyi isimlerini bir araya getirdi. Sparkman&Stephens (S&S) tarafından dizayn edilen 52 metre boyunda, 10.3 metre genişliğindeki alüminyum teknenin iç tasarımı ise sektörde başarılı çalışmaları ile tanınan Redman Whiteley&Dixon'a ait. Tekne ve mobilya kısımları, RMK Marine'nin çevre koşulları, sıcaklık ve nem oranı sürekli kontrol altında tutulan hangarında yapılan Nazenin V, 26 Nisan Pazar günü törenle suya indirildi.

Bülent Cankurt/Günaydın
 

Editör: TE Bilişim