Koç’tan Sualtı İçin ‘Tarihi’ Adım

ANKARA Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile Urla’da, Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeolojisi Araştırma Merkezi açıldı.

Türkiye Su Altı Arkeolojisi Vakfı (TINA) ve Urla Belediyesi’nin de işbirliği ile açılan Merkez, milattan önce 7 bin yılına kadar uzanan tarihe ve İzmir Körfezi’ne hakim Liman Tepe’de kara ve sualtı kazı çalışmaları yapacak.

Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeolojisi Araştırma Merkezi, sualtı arkeolojisi ile ilgili yapılacak uluslararası işbirlikleri için de Türkiye’nin yüzü olma misyonunu üstlenirken, projede yer alan Arkeopark ile de bölgede turizm faaliyetlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Açılışta, merkezin bilim dünyasına katkı yapmanın yanı sıra toplumdaki kültür bilincinin gelişiminde etkin rol oynayacağını kaydeden Mustafa V. Koç, “Ülkemizde pek çok açıdan ilk denilebilecek özelliklere sahip olan bu merkezden, araştırmacılarımızdan ve öğrencilerimizden arkeolojik çalışmaların geleceği için büyük beklentimiz var. İnanıyorum ki, bundan sonra yürüteceği çalışmalarla bu merkez, bilim dünyasına katkı yapmanın yanı sıra özellikle toplumdaki kültür bilincinin gelişmesinde etkin bir rol oynayacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim