Kocataş: 'DTO Çifte Standart Uyguladı'

İTÜ DEFAMED Eski Başkanı Kaptan Atilla Kocataş, Posidonia Fuarı'na sektörün en çok okunan sitelerinin davet edilmemesini 'Çifte Standart' olarak yorumladı.

DenizHaber.Com'un "Denizcilik Medyasına DTO Vefasızlığı" manşetli haberine yorum bırakan Kaptan Atilla Kocataş, " DENİZCİLİK sektörüne gönül veren ve halen bu sektörün sesi ve kulağı olan diğer yayın organlarının da bu organizasyona davet edilmemesi gerçekten üzüntü verici ve bir vefasızlık örneğidir." dedi.

Atilla Kocataş'ın yorumunu aşağıya alıyoruz:

DTO' ÇİFTE STADART UYGULAMASI ÜZÜNTÜ VERİCİDİR.

Sayın Selçuk Onur, Türk denizcilik sektörüne çok değerli hizmetler vermiş saygın bir kardeşimizdir. Yazısında gösterdiği duyarlılık ve alınganlığı çok yerinde bulduğumu ifade etmek istiyorum. Yalnız şahsı için değil DENİZCİLİK sektörüne gönül veren ve halen bu sektörün sesi ve kulağı olan diğer yayın organlarının da bu organizasyona davet edilmemesi gerçekten üzüntü verici ve bir vefasızlık örneğidir.
Hiç unutmam DTO odasının yaptığı 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı balosunda protokolde en büyük mülkiye amiri sayın Validen sora ikinci sırada yer alması gereken sayın İTÜ Rektörü ; masa oturma düzeninde maalesef kapıya en yakın masada yer almıştı. Bu ayıp sektörün bir ayıbı değildi tabii; Türk Deniz Ticaretinin ana beyni sayılan DTO odasının inanarak görev verdiği kişilerin yaptığı bir ayıptı.Kasıtlımıydı bilinmez.. Ancak Sonuç üzüntü ve vahimdi Böyle olası durumlar hiçbir zaman kişileri değil bağlı olduğu kurumun değerini ortaya koyar. Duyarlı olan anlar özür diler ... Duyarlı olmayan '' Ne yapayiim iyi yere otursaydi der '' bu bir anlayışı ortaya koyar..
Bizler Yıllarca Denizci sivil toplum Örgütlerinde pek çok görevlerde bulunduk ; yaptığımız değişik yönetim kurulu toplantılarında hep dile getirdiğimiz gündem maddesi ... '' niçin denizci bir meslektaşlarımızı aramızdan bir GAZETECİ çıkmıyor da Avukat, iktisatçı, Uçak Pilotu çıkıyor diye pek çok kez bu konuyu irdelemiştik. Bizler geçmişte bu mesleğe gönül verecek meslektaşımızı çok aradık ve arzu ettik .. maalesef aramızdan birilerini bu mesleğin eğitimini alarak çıkaramadık bu konuda kadar başarılı olmadık.
Ama Yıllar ilerledikçe, denizcilik sektörünün büyümesi , güncel sorunları da paralelinde artırmaya başladı , Sivil Toplum Örgütleri , Deniz çalışanları Demokratik platformlarda hak ve arayışlarını ortaya koydu, denizcilik camiası hareketlendiği sıralarda aranan kanlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.. zaman içersinde '' Denizcilik Haber siteleriyle , köşe yazılarıyla, yorumlarıyla , Dergi ve değişik güncel TV kanallarında bu değişim rüzgarını hep birlikte gördük ve yaşadık. Bu değişimler denizcik sektörünün ufkunu açtı, okyonusta seyreden gemi bu gelişimleri yakınen izledi ...
Denizci meslektaşlarımız yorumlar yazdı .. ve halen yazmaya devam ediyor..
Bu gelişimler mesleklerine katkı sağladı
Kötü mü oldu ??
Yoksa bu gelişmelerden birileri mi? rahatsız oldu ??
Hayır !!
Çifte standar mı? uygulanıyor sektörde ...
O sizlerin yorumudur.
Gerçekten Kafaya takmaya değmez!!
Sizleri taktir etmeyenler utansın ..

Kapt. Atilla KOCATAŞ
İTÜ Denizcilik Fak.
Mezunları Derneği
Eski Yön. Kur.Başkanı

Editör: TE Bilişim