Koçal, İnkılap’ın geleceğini açıkladı 

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İnkılap Vapuru’nun ne olacağı ile ilgili olarak ilginç açıklamalarda bulundu. Başkan Koçal, İnkılap Vapuru’nun büyük bir ihtimalle parçalanacağını söyledi. En kısa zamanda tespit davasının açılacağını söyleyen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal,” Açılacak tespit davası geminin ne yapılacağı hususunda olacak. Benim şahsi kanaatim geminin ciddi sıkıntıları var. O şekilde durduğu gibi duramaz.” dedi.

Gazetecilerin gemin batırılıp batırılmayacağı yönündeki soruya ise Koçal,” Gemi batırılamıyor böyle bir problemi bulunuyor. Büyük ihtimalle burada kesilip parçalanıp götürülme düşüncesi içindeyim. Çünkü taşınma için yüzdürmeniz lazım. Havuzun içerisinde yapılması lazım.

Gemi içerisinde taşınmasına engel işlemler yapılmış. Altına beton dökülmüş. Aksamı kaldırılmış. Bu firma değil daha evvel yapılmış. Araştırmalar yapıyoruz. Birkaç tersane ile görüştük taşınabilir mi diye. Mümkün olmayacağını bize ilettiler. 5 metre gitmeden batacağı söylendi. Parçalanmasıyla ilgili çok yüzeysel bilgi aldık. Bir hafta 10 günde bu sökme işini yapabilecek İzmir’de firma varmış” dedi.
 

Editör: TE Bilişim