Kocaeli'de bir haftada 64 kişi boğulmaktan kurtarıldı

Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekiplerinin bir haftada Karadeniz ve İzmit Körfezi'nde boğulma tehlikesi geçiren 64 kişiyi kurtardığı bildirildi.

Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri bir haftada Karadeniz, İzmit Körfezi'nde boğulma tehlikesi geçiren 64 kişiyi kurtardı. Kocaeli'de bir haftada 64 kişi boğulmaktan kurtarıldı  Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kumcağız, Cebeci ile Karamürsel Altınkemer ve Darıca Bayramoğlu sahillerinde görev yapan KOSKEM ekiplerinin, bir haftada denizde boğulma tehlikesi geçiren 64 kişiyi kurtardığı belirtildi.

Yaz sezonuyla beraber 12 Haziran'da göreve başlayan KOSKEM ekibinde yaklaşık 200 kişinin görev yaptığı vurgulanan açıklamada şu, ifadelere yer verildi:

"KOSKEM ekipleri Cebeci bölgesinde 25, Kumcağız bölgesinde 26, Sarısu'da 2, Bağırganlı'da 3 ve Bayramoğlu'nda 8 olmak üzere 64 kişiyi hayata bağladı. 6 zodyak bot ve 6 jet ski ile sahil şeridini baştan sona kontrol eden kurtarma timi, olası boğulma vakalarına anında müdahale ediyor. Karadan dürbünlerle de kontrol edilen sahillerde boğulmaktan kurtarılan vatandaşlara Büyükşehir Ambulans Birimi müdahale ediyor. Tüm sahillere uyarıcı tabela ve can simidi asan kurtarma timi aynı zamanda halkı bilinçlendirmek amacıyla broşür de dağıtıyor." Açıklamada, Kocaeli İtfaiyesi ile Büyükşehir Ambulans Birimi personelinin yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AKUT, Mahalli Afet Gönüllüleri, Deniz Yıldızları ve gönüllü itfaiyecilerin sezonun sona ereceği 15 Eylül'e kadar görevine devam edeceği bilgisi verildi.

Editör: TE Bilişim