Koç yerli Silikon Vadisi kuracak

Koç Holding, Koç Üniversitesi İşbirliğiyle kurulan Inventram Ar-Ge çalışmalarıyla Türkiye'de yerli Silikon Vadisi yaratmayı hedefliyor

Türkiye'de araştırma ve geliştirmeye (Ar-Ge) en fazla yatırım yapan kuruluşların başında gelen Koç Topluluğu yerli Silikon Vadisi kurmak için düğmeye bastı. Koç Üniversitesi işbirliğiyle, Inventram ismiyle yeni bir şirket kuran Koç Topluluğu, Inventram'ın Ar-Ge konusundaki çalışmalarıyla Türkiye'de yerli bir Silikon Vadisi yaratmayı hedefliyor.

İngilizcede "Buluş" anlamına gelen "Invent'' ile "Koç" anlamına gelen "Ram'' sözcüklerinin birleşimi olan Inventram'ın faaliyet alanları; fikir, buluş, patent tasarım, geliştirme ve doğrulanma dönemi olan "kuluçka dönemi" ve gelişme potansiyeli olan yapının şirketleştirileceği başlangıç dönemini kapsayan "başlangıç sermayesi'' olarak belirlendi.

BULUŞÇUYA DESTEK

Koç Holding Stratejik Grup Başkanı Tamer Haşimoğlu, Inventram'ın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada şirketin erken aşamadaki projeleri desteklemek ve ortak olmak yoluyla, bilim adamı, buluşçu ve girişimcilerin önünü açmayı hedeflediğini söyledi.

Haşimoğlu, Koç Holding'in, Inventram'a, ticari bilgi birikimi, kurum kültürüyle, Koç Üniversitesi'nin araştırmacı insan kaynağı, teknik altyapısı ve bilgi birikimiyle katkı sağlayacağını açıkladı. Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan da üniversitenin bugüne kadar yürüttüğü araştırma projelerinin kapsamının 42 milyon liraya ulaştığını, aktif araştırma projelerinin büyüklüğünün 28 milyon lira olduğunu kaydederek, "Apple, Intel, Yahoo gibi firmalar, üniversitelerde oluşan fikirlerden çıktı. Aynı şeyin Türkiye'de olmaması için bir neden yok'' diye konuştu.

Inventram Genel Müdürü Cem Soysal da "Gerektiğinde tüm iş kanallarımızı buluşçuya sunacağız. Desteğimiz, parasal desteğin ötesinde" dedi.

Önen: Önceliğimiz askeri gemi projeleri

Koç Holding Savunma Sanayi ve Diğer Otomotiv Grubu Başkanı Kudret Önen, öncelikli hedeflerinin askeri gemi projeleri olduğunu söyledi.

Koç Topluluğu bünyesinde yayımlanan 'Bizden Haberler' dergisine açıklamalarda bulunan Önen, "Türk savunma sanayisinin dünya pazarlarına çözümler sunuyor olması ve bu yolla ekonomik ve stratejik yeni işbirliklerinin oluşturulabilmesi önümüzdeki dönem vizyonunu tanımlıyor" dedi.

Önen, savunma sanayisi harcamalarının tüm dünyada artarak devam ettiğine dikkat çekerek, tasarım ve üretimleri yapılan kara ve deniz platformlarının da bu doğrultuda artan bir talep göreceğini öngördüklerini söyledi. RMK Marine'in savunma sanayisi alanındaki öncelikli hedefinin askeri gemi projeleri olduğunu belirtti.

 

Editör: TE Bilişim