Koç, Tüpraş’ın yüzde 51’lik hisseleri için Özelleştirme İdaresi’ne ödemesi gereken satış bedeli için uluslararası bankalardan toplam 2.5 milyar dolarlık kredi sağladığını açıkladı.

Koç Holding’ten İMKB’ye gönderilen açıklamada, Tüpraş için uluslararası bankalardan, 3 yıl vadeli 1 milyar dolar, 7 yıl vadeli 950 milyon dolar ve 366 günü opsiyonlu 732 gün vadeli 550 milyon dolar olmak üzere toplam 2.5 milyar dolarlık kredi alındığı bildirildi.

Kredilerin Tüpraş’ın yüzde 51’lik hisseleri için Özelleştirme İdaresi’ne ödemesi gereken satış bedeli ve daha önce kullanılan kredilerin yeniden finansmanı için alındığı kaydedildi.

Kredilerin, 3 yıl vadeli 1 milyar dolarlık kısmı JP Morgan Europe, Calyon Corporate And İnvestment Bank, J.P. Morgan Plc., Westlb AG, London Branch ve JP Morgan Chase Bank’ın oluşturduğu konsorsiyumdan sağlandı. Kredinin, 950 milyon dolarlık kısmı JP Morgan Europe Limited ve JP Morgan Chase Bank’ın oluşturduğu konsorsiyumdan, 550 milyonh dolarlık kısmı ise JP Morgan Europe Limited, JP Morgan Plc. ile JP Morgan Chase Bank’ın oluşturduğu konsorsiyumdan alındı.

Koç-Shell ortaklığı Tüpraş'ın yüzde 51'lik hissesini 4.140 milyar dolara satın almıştı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim