Deniz Temiz Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Rahmi Koç, "Bütün gücümüz denizlerimizi temizleyeme yetmiyor." dedi.

İzmir Körfezi'nin korunması için Deniz Temiz Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yeni bir kampanya başlatıldı.

Kampanya çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç toplantı salonunda düzenlenen törende Rahmi Koç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Deniz Temiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Cerrahoğlu arasında protokol imzalandı.

Derneği kurarken önlerine 30 yıllık bir hedef koyduklarını belirten Koç, "Bunun 10 yılı geçti. Önümüzde daha 20 senemiz var. Bizim ne paramız, ne insan gücümüz ve ne de bilgimiz denizlerimizi temizlemeye yetmiyor. Maksadımız denizlerin temizlenmesi için bir kıvılcım çakmak, Türkiye'yi bilgilendirmek. Bilhassa da çocuklardan başlayarak bilgilendirmek. Çünkü önümüzdeki 20 yılda bu çocuklar büyüyecek. Onların yaptığı dalgalanmalar bütün memleket sathına yayılacak." diye konuştu.

Amaçlarının el birliğiyle denizleri temiz tutmak olduğunu dile getiren Koç, denizi temizlemek ve temiz tutmak için bütün herkesin desteğine ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Öncelikle denizin kirletilmemesi gerektiğinin altını çizen Koç, bir yıllığına Büyükşehir Belediyesi'ne verdikleri deniz süpürgesinin Türkiye'nin güzel şehri İzmir'e hareketlilik geticeğini ifade etti.

Deniz temizleme çalışmalarının herkese örnek olması gerektiğinin altını çizen İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, kurum, kuruluş ve bütün herkesin bu kampayaya destek vermesi gerektiğini söyledi.

Tek başına denizin temizlenmesinin bir anlamı olmadığını dile getiren Vali Köksal, "Bunun için altyapının olması gerekiyor. Bu altyapıya insan da giriyor. Eğer altyapı yoksa çalışmalardan sonuç alınamaz." diye konuştu.

İzmir'in kuruluş ve gelişmesinin Körfez sayesinde olduğuna değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, birinci hedeflerinin Körfez'e gözbebeği gibi bakmak olduğunu kaydetti. Körfez'in temiz kalması ve temizlenmesi için bütün gayreti gösterdiklerini aktaran Kocaoğlu, İzmirlilerin Körfez'i kirletmemeleri için büyük çaba göstermelerini istedi.

Türkiye'de 3 bin 225 belediyenin 3 bininde arıtma tesis olmadığını belirten Deniz Temiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Cerrahoğlu ise denize atılan bir pet şişenin 450 yıl, tenekenin 200 yıl, ipin bir yıl ve kağıt parçasının da bir haftada yok olduğunu kaydetti. Cerrahoğlu, denize atılan sigara izmaritinin ise kaç yılda yok olduğunun bilinmediğini sözlerine ekledi.

Protokol imzalandıktan sonra Koç, Vali Oğuz Kağan Köksal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na plaket verdi. Koç, Vali Köksal, Başkan Kocaoğlu ve beraberindekiler belediyeden Pasaport İskelesi'ne yürüyerek geldi ve iskeleye yanaşan Deniz Temiz 2 Teknesi'ni gezdi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim