Kızaran Körfez’de bütün canlılar öldü

İzmit Körfezi, özellikle 17 Ağustos 1999 tarihindeki büyük deprem felaketinden bu yana en sahipsiz dönemini yaşıyor. Gerekli denetimlerin yapılmadığı Körfez’de suyun renk değiştirmesini “Isı değişimine bağlı biyolojik olay” olarak nitelendirip, sorumluluktan kaçan yetkililer, önceki gece ve dün sabah yaşanan deniz canlısı ölümleri karşısında bakalım ne diyecekler.

DENİZDE NE VARSA ÖLDÜ

Önceki gün akşam saatlerinden itibaren İzmit sahilinde dolaşanlar gözlerine inanamadılar. Körfez’de zaten doğru dürüst balık kalmamıştı. Pis denizde varlığını sürdüren kaya balıkları, denizyıldızı ve denizkestaneleri, hatta kaya midyeleri bile topluca karaya vurdular, telef oldular.

MUTLAKA ZEHİR VAR

İzmit Körfezi’nde en azından son 10 yıldan beri böylesine büyük balık ve deniz canlısı ölümü gözlenmemişti. Balıkçılar, kesinlikle denizde kimyasal zehir bulunduğunu öne sürüyorlar. Ama ilimiz yetkilileri gayet rahat. Ne Büyükşehir Belediyesi, ne Çevre ve Orman Müdürlüğü gerekli denetimleri yapmıyorlar.

SORUMLULARI BULABİLİR MİSİNİZ?

İlimizde dereler kirlenir, balıklar ölür. Çayırlar zehirlenir, Boğalar telef olur. İzmit Körfezi’nde toplu balık ölümleri yaşanır. Yetkililer sözde gidip numune alır, tahlile gönderirler. Ama bu tahlillerden de bir sonuç çıkmaz. İzmit Körfezi’nde önceki akşam ve dün görülen toplu ölümlerin sorumluları acaba bulunabilir mi?.. Bulunsa ne olacak?. Bu sistem onları cezalandırabilir mi?

Editör: TE Bilişim