Kız Kulesi'ne yatırımcı ilgisi  
 
Kız Kulesi yatırımcıların iştahını kabartırken uzmanlar, üst kullanım hakkının devrinin yasal olarak mümkün olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 2 bin 500 yıllık tarihe sahip efsanevi yapısı Kız Kulesi'nin üst kullanım hakkının satışa çıkarılması yatırımcıların iştahını kabarttı. Böylesi bir mekânı her yatırımcının isteyeceğini belirten işadamları "Kız Kulesi gibi sembol bir tesis prestij olarak bile işletilebilir" yorumunu yaptı.

Kulenin işletme hakkının devri için Türkiye'nin önde gelen iki büyük holdingine ve bir pastaneler zincirine teklif gittiği belirtiliyor.

Öte yandan satışın yasal boyutlarıyla ilgili uzmanlar, şu açıklamayı yaptı: "Satış sözleşmesinde üst kullanım hakkının devri varsa sorun olmaz. Yoksa da, mülkiyete sahip kurumla yeni bir anlaşma yapılarak bu hak devredilebilir."

Uzmanlar, Hamoğlu Holding'in kullanım hakkının 11 yılını doldurduğunu ve kulenin yeni bir işletmeciye devredebileceğini belirtti.

'KULE'NİN SAHİBİ DEVLET'

Hamoğlu Holding, dünkü haberimiz üzerine konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait olan Kız Kulesi'nin satışa çıkarılması mümkün değil. Hamoğlu Holding'e bağlı bir şirket olan Hamoğlu Turizm Otelcilik, Kız Kulesi'nin irtifak hakkı sahibi ve işletmecisidir. Kız Kulesi, satışa çıkmadığı gibi, çıkarılması da mümkün değildir."

Editör: TE Bilişim