İlki 1996 yılında düzenlenmiş olan Kıyı Mühendisliği Sempozyumlarının yedincisi İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi yürütücülüğünde 21-23 Kasım 2011 tarihlerinde Trabzon'da gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek olan 7. Kıyı Mühendisliği Sempozyumumun amacının üniversite, kamu kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör ve gönüllü kuruluşlar gibi çeşitli kesimlerde çalışan ilgililerin, bildirili ya da bildirişiz olarak İnşaat Mühendisleri Odası çatısı altında bir araya gelmelerini sağlayarak, İnşaat Mühendisliğinin bir dalı olan Kıyı ve Deniz Mühendisliği üzerinde teorik ve uygulama boyutunda yapılan çalışmalar ile bu alanda karşılaşılan sorunların tartışılmasını ve çözüm önerileri geliştirilmesini sağlamak olduğu bildirildi.

Sempozyum duyurusunda aşağıdaki bilgilere yer verildi:

"Ulusal Kıyı Mühendisliği Sempozyumlarının hedefi ülkemizde kıyı yapılarının doğru planlanması, doğru, güncel ve geçerli yöntemlerle tasarımı ve uygulanması,  kıyıların ekolojik ve doğal değerlerinin korunarak kullanılması, kıyı problemlerinin önlenmesi, iklim değişikliği ve havza uygulamalarının kıyılarımıza etkilerinin araştırılması, bütünleşik kıyı alanları yönetimi, deniz ticaretinin daha ileri düzeylere taşınması gibi bir çok konuda mühendislik hizmetlerinin en üst düzeye getirilmesi, uzman yetiştirilmesi ve kamunun bu konularda bilinçlendirilmesi ve desteklenmesidir.

Bu hedefe ancak

  • kamu, özel sektör ve üniversite işbirliğinin geliştirilmesi,
  • insan kaynakları ve bilgi düzeyinin artırılması,
  • karşılıklı iletişimin geliştirilmesi ve mevcut bilgilerin tartışılması,
  • planlama-projelendirme-uygulama-denetim alanlarında ulusal standart ve şartname oluşturulması ile ilgili çalışmaların tartışılması,
  • kıyı mühendisliği veri bankasının oluşturulması,
  • sivil toplum kuruluşlarının bilgilendirilmesi ve,
  • üniversitelerde konuya olan ilginin artırılması

ile ulaşılabilir.


Ayrıca bu sempozyumda sunulacak bildirilerden uygun görülenler “İMO Teknik Dergide” yayımlanması için derginin yayın kuruluna önerilecektir."

 

Editör: TE Bilişim