Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Üsküdar’daki eski vergi dairesine taşınacak

Kıyı Emniyeti Genel müdürlüğü Üsküdar'daki eski vergi dairesini satın aldı. Binanın yıkılıp yeniden yapılmasının ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü artık Karaköy yerine Üsküdar'da hizmet verecek.

Halen Karaköy’de hizmet veren Kıyı Emniyeti Genel müdürlüğü Üsküdar’dake eski vergi dairesine taşınacak .Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün sitesinden Genel Müdür Yaşar Duran Aytaş'ın yaptığı açıklamaya göre Üsküdar'daki binanın tadilatından sonra burada hizmet verilecek.

1997 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nden ayrılarak kurulan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 2014 yılı Kasım ayına kadar TDİ Denizyolları İşletme Müdürlüğü binasında hizmetlerini sürdürdü. Ancak Salıpazarı Kruvaziyer Limanı (Galataport) Projesi kapsamında, hizmet verdiği binasından şimdiki yerine taşındı. İlerleyen zamanda Karaköy’de bulunan ve daha önce üniversite kız yurdu olarak kullanılan binanın kiralama izni Başbakanlık’tan alındı.

2005 yılından itibaren kendine yer arayan Kıyı Emniyeti Genel müdürlüğü sonunda İstanbul Üsküdar’daki eski Vergi Dairesi binası için girişimlerde bulundu ve yapılan görüşmelerin ardından Başbakanlığın da onayı ile dün itibariyle satın alma işini gerçekleştirdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, satın alma işleminin gerçekleşmesinin ardından Üsküdar’daki eski vergi dairesi binası yıkılıp yeniden projelendirilerek artık Kıyı Emniyeti Genel müdürlüğü olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim