Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, vefatının 73. yıldönümünde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen törenle anıldı. Tüm personelin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.



Genel Müdür Salih ORAKCI, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;
“Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 73. Yıldönümünde her zaman olduğu gibi sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.
Atatürk’le birlikte, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçenleri, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.
Eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan ve dahi olan Atamızın belirlediği hedeflerde yürümek, ülkemizi her alanda çağdaş, müreffeh bir ülke konumuna getirmek için çalışmak Türk Milleti ve gençleri olarak, hepimizin görevidir.
İşte bu sebeple, 10 Kasımlar Atamızı yâd ederken, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Atatürk’ü ve eserlerini andığımız, geçmiş ve gelecek üzerine yeniden düşündüğümüz günler olmalıdır.
Ulu önder Atatürk her alana olduğu gibi denizcilik alanına da büyük önem vermiş, “Denizciliği Türkün Büyük Milli Ülküsü Olarak Düşünmeli ve Onu Az Zamanda Başarmalıyız” veciz sözü ile de biz denizcilere rehber olarak hedef ve ilkelerini ortaya koymuştur.
20. yüzyılın dehası kabul edilen ve bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak nasıl bağımsız kalacağını, nasıl çağdaş bir Cumhuriyet haline getirebileceğini tarihe kaydettiren aziz Atatürk, bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de yol gösterici olmuştur. Unutmayınız ki sıcak savaşlarda kazanılan başarılar, soğuk savaşlardaki başarılarımıza bağlıdır.
İşte tam bu noktada her birimize çok önemli görevler düşmektedir. Hepimizin temel görevi O'nun ideallerini hayata geçirmek için çalışmak olmalıdır. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu günlerde, tıpkı Milli Mücadelede olduğu gibi, aynı ruh ve aynı kararlılıkla birlikte çalışıp, mücadele ederek, ülkemizi hak ettiği noktaya taşımalıyız.
Değerli Mesai Arkadaşlarım; Atamızın aramızdan ayrılışının 73’üncü yıldönümünde O’nu, silah arkadaşlarını ve bu vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle anıyor, hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.



Tören sonunda katılımcılara, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluş yıllarının anlatıldığı barkovizyon sunum yapıldı.
Editör: TE Bilişim