Kıyı emniyeti 23 Nisan'ı denizde şölene çevirdi

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi sürdürürken açtığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’üncü yaşı denizde de coşkuyla kutlandı. Türkiye’nin en büyük deniz teşkilatlarından olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, kurtarma gemi ve römorkörlerini 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na uygun şekilde süsledi.

4 DENİZDE KIYI EMNİYETİ’NİN SESİ YANKILANDI

Türk boğazlarından ticari ve savaş gemilerinin sorunsuz geçişinden, kıyılardaki deniz fenerlerinin faaliyetlerine kadar pek çok önemli görevi yerine getiren Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan’ın 100’üncü yılını coşkuyla kutladı.

8 bin 337 kilometrelik kıyı şeridiyle yarımada ülkesi Türkiye’nin güçlü denizcilik kuruluşlarından olan Kıyı Emniyeti, tüm görevli gemi ve römorkörlerini Türk bayrakları ve alay sancaklarıyla donattı. Denizlerimizdeki ticaretin ve geçişlerin güvenle sürmesi için gece gündüz çalışan Kıyı Emniyeti Teşkilatı, tüm zorlu hava ve deniz koşullarına rağmen kesintisiz görevde olduklarını hatırlattı.

Teşkilatın en önemli unsurlarından kılavuz kaptanlar ve gemi trafik hizmetleri personeli de gün boyu Türk bayrağını dalgalandırarak TBMM’nin 100.kuruluş yıl dönümünü ve çocuk bayramını kutladı. Denizdeki coşkulu kutlamaya donanımı ve yeteneği ile ön plana çıkan Nene Hatun gemisi, Kurtarma 7-8-11-12 gemileri, yüksek gemi çekme kapasitesine sahip Türkeli römorkörü eşlik etti.  Alay sancakları ve şanlı bayrağımızla İstanbul Boğazı’nın maviliğinde yol alan gemiler büyük beğeni aldı.

Saat tam 21’de yürekten İstiklal Marşı okundu

Öte yandan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün fedakar ekiplerinin duyarlılığı saat tam 21’i gösterdiğinde bir şölene dönüştü. Yurdun her yerinde deniz emniyeti için nöbet tutan Kıyı Emniyeti çalışanları, İstiklal Marşımızı gemi ve kurtarma römorkörlerinden hep birlikte söyledi. nene hatun kurtarma gemisi İstanbul Boğazı’nın ortasında Ortaköy sahilinde beklerken mürettebatı bir araya geldi. Kocaeli Karamürsel’de KIYEM 4, Marmara Adası’nda KIYEM 3, Çanakkale’de Türkeli gemisi ve Kurtarma 6-9 ile Zübeyde Ana gemisi, bodrum’da KIYEM 2, İzmit’te Şark romörkörü, TBMM’nin 100’üncü yıl coşkusuna ve 23 Nisan Çocuk bayramı’na yürekten katıldı.

1-205.jpg2-214.jpgic-074.jpg

Editör: TE Bilişim