Ukrayna Türkiye ile Ticareti Canlandırmak İstiyor

 Türkiye'ye 'Krizi fırsatı çevirelim' mesajı veren Ukrayna ticareti yeniden canlandırmak istiyor.

Ukrayna Altyapı Bakanı Maksim Burbak , Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a gönderdiği mektupta, Kırım limanları yerine de Odessa üzerinden ticaret trafiğinin yönlendirilmesini teklif etti. Ukrayna, yönetim kriziyle başlayan ve Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasıyla büyüyen sürecin etkisinden çıkmaya çalışıyor.

Ülkede yeniden şekillenen yönetim, dış dünyayla bağları kuvvetlendirme kararı alırken, bu çerçevede kapısı çalınan ülkelerden biri de Türkiye oldu. Ukrayna Altyapı Bakanı Maksim Burbak imzasıyla, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a mektup gönderilirken, "Krizi fırsata çevirelim" mesajı verildi.

Kırım limanları yerine de Odessa üzerinden ticaret trafiğinin yönlendirilmesi önerildi. Gönderilen mektupta, ikili işbirliği imkanlarının yeniden geliştirilerek ticaretin artırılması için atılabilecek adımlara işaret edildi. Ulaştırma Bakanlığı da, mektuptaki mesajları, ihracatçı birlikleriyle paylaşarak "Ticaretin geliştirilmesi, krizin fırsata çevrilmesi ve yeni alternatiflerin üretilmesine yönelik görüşlerinizi iletin" dedi. Mektupta Türkiye ile Ukrayna arasındaki yük trafiğin geliştirilmesi ve özellikle tren yolu altyapısının daha fazla değerlendirilmesi vurgulandı. Kırım bölgesindeki limanlarda meydana gelen değişiklikler sebebiyle Kırım limanları yerine Odessa bölgesinde bulunan limanlar üzerinden trafiği yeniden yönlendirerek bu konuda planlama yapılabileceği vurgulandı.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki 6.5 milyara ulaşan ticaretin 20 milyar dolara çıkarılması için yol haritası çizilmişti.

Editör: TE Bilişim