VBG HOLDİNG, MERCAN DENİZCİLİK, İDÇ DENİZCİLİK VE KIRAN DENİZCİLİK DOKUZ EYLÜL’DE

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin düzenlediği 15. Geleneksel Kış Kariyer Günleri ikinci haftasında da bütün hızıyla devam ediyor. 14 Aralık 2010 günü VBG Holding ve MERCAN Denizcilik, 15 Aralık 2010 günü ise İDÇ Denizcilik ve KIRAN Denizcilik Kariyer Günleri’ne konuk olarak öğrencilerle buluştular.

VBG HOLDİNG

14 Aralık 2010 sabah oturumuna VBG Holding adına Genel Koordinatör Turgay KARABULUT, İşletme Müdürü Emre Hilmi GÜÇ katıldılar.

Oturum akışı  kısa bir sunum ardından yöneticilerin açıklamaları, staj hakkında bilgiler ve soru cevap şeklinde oldu. Sunumda şirket bünyesindeki gemiler  ve staj  hakkında bilgiler verildi. “Kariyer nedir? Para ne kadar önemlidir? Stajyer gemici olarak çalıştırılmalı mıdır?” gibi sorular üzerinde duruldu.

Oturumun ardından VBG Holding yöneticilerine Dokuz Eylül Üniversitesi 3. sınıf öğrencileri tarafından 15. geleneksel kış kariyer günlerine katıldıklarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

VBG Holding yöneticileri bir sonraki kariyer günlerinde de bulunmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdiler.


İDÇ DENİZCİLİK

15 Aralık 2010 günü sabah oturumuna İDÇ Denizcilik adına Personel Müdürü Turgut ERTÜRK, Güverte Enspektörü Tansu GÖKÇEN ve Makine Enspektörü Mert ÖLÇÜLÜOĞLU katıldılar.

1945 Aliağa’da kurulan İDÇ’nin 23 Kasım 2005’de denizciliğe yöneldiğini açıklayan yöneticiler. özellikle şirket bünyesindeki gemilerin Japonya’da inşa edilmesine özen gösterdiklerini vurgulayarak İDÇ’nin genç bir filoya sahip olduğunu ve gemilerin tamamının Türk bayraklı olduğunu belirttiler.

Oturum akışı  kısa bir sunum ardından yöneticilerin açıklamaları staj hakkında bilgiler ve soru cevap şeklinde oldu. Staja çıkacak öğrencilerin seçecekleri gemilerin ilerde büyük ölçüde kariyerlerini yapacakları uzmanlaşacakları alanlar olması gerektiği ve bu yüzden seçim yaparken bu hususları göz önünde bulundurmaları gerektiği üzerinde duruldu.

Oturumun ardından İDÇ yöneticilerine Dokuz Eylül Üniversitesi  4. sınıf öğrencileri tarafından 15. geleneksel kış kariyer günlerine katıldıklarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.


KIRAN DENİZCİLİK

15 Aralık 2010 öğleden sonra oturumuna KIRAN Denizcilik adına Personel Müdürü Kaptan Aşkı ÇELİK katıldı.

Oturum akışı; Kaptan Aşkı ÇELİK’in açıklamaları staj hakkında bilgiler ve soru cevap şeklinde oldu. KIRAN Grubunun stajyerlere yaklaşımlarını anlatan Aşkı ÇELİK, şirketlerinde staj yapan öğrencilerin de paylaşımda bulunmalarını istedi. Şirketteki yaklaşımlardan ve kumanyadan memnuniyetlerini belirten öğrenciler, çok sayıda ağabeylerinin zabitlik ve kaptanlık yaptığı bu şirketi kardeşlerine de tanıtmış oldular.
  
Oturumun ardından yöneticilerine Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Kutay ÖZAKAR tarafından 15. Geleneksel Kış Kariyer günlerine katıldıklarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.


MERCAN DENİZCİLİK

14 Aralık 2010 öğleden sonra oturumuna MERCAN Denizcilik adına oturuma Personel Müdürü Muharrem GÜMÜŞ katıldı.

Oturum akışı kısa bir sunum ardından personel müdürünün açıklaması staj hakkında bilgiler, kimyasal gemilerindeki çalışma şartları, gemilerdeki sosyal ortam ve soru cevap şeklinde oldu. Sunumda şirket bünyesindeki gemiler hakkında bilgiler verildi. Oturumda “Kalite ve güven nedir? Stajyerlerin görevleri neler olmalıdır?” gibi sorular üzerinde duruldu.

Oturumun ardından Personel Müdürüne Dokuz Eylül Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi İsa ÜLKER tarafından 15. geleneksel kış kariyer günlerine katıldığından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Mercan Denizcilik Personel Müdürü şirket adına Dokuz Eylül Üniversitesine her zaman kapılarının açık olduğunu dile getirdiler.

 

Editör: TE Bilişim