Bodrum depremi!

Erdoğan, tebdili kıyafetle Bodrum sahillerini denetledi. Kaçak tatil köylerini ve otelleri görünce dehşete düştüğünü belirtti. 'Böyle vicdansızlık olmaz. Hemen yıkacağız' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatilini geçirdiği Bodrum'da tebdili kıyafet koyları denetledi. Kaçak yapılan oteller, tatil köyleri ve villaları görünce şaşkına döndüğünü anlattı. "Durum tek kelime ile felaket. Belediyeler bu inşaatlar yapılırken neredeymiş?" diyen Erdoğan, tutanak tutulan binaların yıkılması için işlemlerin hemen başlayacağını açıkladı.
 
Günübirlik ziyaret için Türkmenistan'a giden Başbakan Erdoğan, uçakta gazetecilere, bayram tatiliyle ilgili açıklamalar yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile bakanlık ekibinin de bulunduğu heyetle, Torba ve Güvercinlik koylarını gezdiklerini anlatan Erdoğan, "Böyle vicdansızlık olmaz. Yapılaşmalar denize kadar girmiş. Kıyı kenar çizgisi filan hak getire. Neredeyse denize düşecekler. Bu kadar da olmaz" dedi.

3 BAKANLIK İNCELİYOR

Havadan ve denizden incelemeler yaptıklarını açıklayan Erdoğan şunları söyledi: "Hatta bazı yerlerin Google'dan çekilmiş fotoğraflarına baktık. Durum tek kelime ile felaket. 'Çevre çevre' diyenlerin çevre duyarlılıklarını orada gördük. Bütün sahil bandını bu şekilde denetleyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı üç koldan inceleyecek. Belediyeler bu inşaatlar yapılırken neredeymiş? Nasıl izin vermişler anlamak mümkün değil. Denetimler sonunda haklarında dava açılabilir, gerekirse de görevden almalar olabilir. Denetimler ve cezai işlemlere hemen başlıyoruz. Yıkımlara da başlayacağız." 

KİMLERİN EVİ VAR?

Bodrum Cennet Koyu'nda 3 ile 5 milyon Euro'yu bulan villaları olan çok sayıda ünlü var. Suzan Sabancı, Dilek Sabancı, Yıldırım Demirören, Cem Yılmaz, Mustafa Koç, Suudi Arabistan kraliyet ailesi temsilcileri bu isimler arasında..
Editör: TE Bilişim