Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği'nin (IMPA) Güney Kore'nin başkenti Seoul'de yapılmakta olan 23. Genel Kurulu bugün sona erdi. 

Kongrenin açılışını 26 Eylül 2016 Pazartesi günü IMO Genel Sekreteri Kitack Lim yapmıştı. 

Genel Kurulda dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 400'e yakın kılavuz kaptan 5 gün süreyle teknik bilgi alışverişinde bulundular. 

Kongre Bayrağı, saat farkından dolayı az önce sona eren Gala Yemeğinde 2018 yılı Genel Kurulunun yapılacağı Senegal temsilcisine teslim edildi. 

24. Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği Genel Kurulu, Batı Afrika ülkesi Senegal'de gerçekleşecek. 

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim katıldı

Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği'nin Genel Kurulunun başladığı ilk gün olan 26 Eylül günü açılış törenine IMO Genel Sekreteri Kitack Lim de katıldı. 

Kendisi de Güney Kore vatandaşı olan Kitack Lim'e, konuşmasını müteakiben IMPA Başkanı Simon Pelletier tarafından plaket takdim edildi (Aşağıdaki fotoğraf)

Yönetim Kurulu seçimleri yapıldı

IMPA Genel Kurulunda ayrıca Yönetim Kurulu seçimleri de yapıldı. 

Yönetim Kurulunda Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevine özel nedenleri ile devam etmek istemeyen Fransa'dan Frederic Moncany'nin yerine, Kıdemli Başkan Yardımcılığı'na Almanya'dan Hans Herman Lückert seçilirken; görev süreleri biten diğer iki Başkan Yardımcısı'nın yerlerine de Ransız Kılavuzluk Federasyonundan Jean-Philippe Casanova ve Panama Kanal Kılavuzluk Teşkilatından Alvaro Moreno (Yeniden) seçildiler. 

IMPA Başkan Yardımcılığını 3 dönem yürütmüş olan Türkiye'den Kaptan Cahit İstikbal, çok yoğun gündemi nedeniyle Genel Kurul'a katılamadığını ama aklının orada olduğunu bildirerek, SeaNews aracılığıyla Genel Kurul katılımcılarına bir mesaj gönderdi.

Kaptan Cahit İstikbal'in mesajını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz: 

http://www.seanews.com.tr/news/162313/International-Maritime-Pilots-convened-in-Seoul.html

Editör: TE Bilişim