SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Singapur Denizcilik İdaresi (Maritime and Port Authority of Singapore,MPA) Singapur Limanında görev yapan 7 kılavuz kaptana "Limanın Büyükelçileri" ödülü ve nişanı verdi. Seçilen 7 liman kılavuz kaptanına verilen nişanın gerekçesi, kılavuz kaptanların, Singapur'a gelen gemmilere ayak basan "İLK" Singapur vatandaşı olmaları. 

Ödül töreninde konuşan Singapur Denizcilik İdaresi Başkanı Lam Yi Young, liman kılavuz kaptanlarının, gemi kaptanlarına en üst düzeyde uzman gemi kullanma hünerleriyle ve yerel seyir bilgileriyle dsetek sağladıklarını belirtti. 

Liman sahasında deniz emniyetinin sağlanmasında kılavuz kaptanların entegre bir rol üstlendiklerini anlatan Lam Yi Young, bu önemli rolün kabul edildiğinin bir göstergesi olarak öne çıkan kılavuz kaptanlara teşvik amaçlı ve emniyet ve mesleki standartlarının sürdürülmesini teşvik amaçlı ödül vermeyi düşündüklerini belirtti. 

Bu yıl "Singapur'un Büyükelçisi" nişanını ve bunun yanında verilen 3.000 Dolar para ödülünü alan 7 kılavuz kaptan; Kapt. Ambrose Tan Hung Ching, Bey Boon Kee, Kapt Lim Tauw Tock, Mah Yoke Kiong, Matthew Yeo, Png Eng Soon ve Kapt Shapudin Bin Othman oldu. 

Seçilen 7 kılavuz kaptan, 217 kişilik Singapur Liman Kılavuz Kaptanları kadrosu içerisinden, mesleki başarı, ekip çalışması, teknik uzmanlık, emniyet açısından farkındalık ve gemi kaptanlarının memnuniyeti kritelrerline göre değerlendirilerek seçildiler.

"Singapur'un Büyükelçileri" ödülü, her yıl seçilen 7 kılavuz kaptana veriliyor. Para ödülü, bu yıl ödülü daha prestijli hale getirmek üzere 2.000 dolardan 3.000 dolara çıkarıldı. 

Törende, ödül alanlar adına, 29 yıldır Singapur Limanında kılavuz kaptanlık yapan Kaptan Bey Boon Kee bir konuşma yaptı. 

Kee; "Kılavuz kaptanlık mesleği benim için çok önemli ve anlamlı, çünkü Singapur Limanına gelen ve giden gemilerin emniyetini sağlamakla görevliyiz. Ödül alanlardan birisi olduğum için onur duydum. Bu ödül, kılavuzluk teşkilatı olan PSA Denizcilik şirketinin ve kılavuz kaptanlarının yüksek emniyet standartlarının ve hizmet mükemmeliyetinin bir göstergesidir" dedi. 

BIA olarak bilinen (Biannual Incentive Awards: İki yılda bir verilen teşvik ödülleri) ödüller iki yılda bir, Singapur Denizcilik İdaresi ve Singapur Limanında kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerini veren PSA adlı şirket tarafından yakın işbirliği içerisinde veriliyor. Ödüller, 1998 yılından bu yana veriliyor. 

Editör: TE Bilişim