Kılavuz Kaptanlar Son Bölge Müdürleri Cemalettin Şevli ve Cengiz Özkan’a Teşekkür Ederek Yeni Görevleri İçin Ankara’ya Uğurladılar. Kılavuz Kaptanlar İstanbul Eski Liman Başkanı Kapt. Mustafa Azman’a Teşekkür Plaketi verdiler. Plaketi Yeni Liman Başkanı Kapt. Gani Aygün Takdim Etti.
Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği 2012 yılı Hizmet İçi Eğitim Seminerlerine Devam Ediyor. Son Seminer 21-22 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul’da Gerçekleştirdi.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği tarafından 2012 yılı için planlanan Kılavuz Kaptan Hizmet İçi Eğitim Seminerleri zincirine devam ediliyor. Son seminer seminer 15–16 Mart 2012 tarihlerinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin tüm kıyılarındaki kılavuzluk bölgelerinden 76 kılavuz kaptan seminere katıldı. Seminer, İstanbul Bostancı’daki Green Park Otelindeki Kalamış Salonunda düzenlendi.

Seminerin açılışına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü B. Müh. Cemalettin Şevli, Bakan Müşaviri ve Çanakkale eski Bölge Müdürü Kapt. Cengiz Özkan, İstanbul eski Liman Başkanı Kapt. Mustafa Azman ve yeni atanan İstanbul Liman Başkanı Kapt. Gani Aygün katıldılar. Kapatılan Denizcilik Müsteşarlığının İstanbul ve Çanakkale son bölge müdürlerine teşekkür edilerek yeni görevlerine uğurlandılar. Türk Kılavuz Kaptanlar Derneğinin bu güne kadar düzenlediği Hizmet İçi Seminerlerine katılarak destek veren Kaptan Mustafa Azman’a kılavuz kaptanlar adına düzenlenen teşekkür plaketini dernek başkanı ile beraber yeni atanan İstanbul Liman Başkanımız Kapt. Gani Aygün takdim etti. Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Dr. Kapt. Ali Cömert, konuşmasında meslektaşları adına kapatılan Denizcilik Müsteşarlığımızda görev yapan tüm bölge müdürlerimize, liman başkanlarımıza ve diğer personele teşekkür ederek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız bünyesinde yeni görevlerine atananlara da başarı ve görevlerinin hayırlı olmasını diledi.

Seminer çeşitli sunumlarla devam etti. Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Dr. Kapt. Ali Cömert “Kılavuzluk Hizmetlerine İlişkin Ulusal ve Uluslararası Gelişmeler” ile “Yorgunluk Giderimi ve Yönetimi” başlıkları altındaki konularda sunumda bulundu. Seminerin daha sonraki bölümlerinde Dernek eğitim faaliyetlerinde her zaman destek olan mesleğin çınarlarından, Emekli Baş Kılavuz Kaptanlarımızdan Kapt. Ömür Öztaşkın “Denizcilerin Bilgi ve Tecrübelerini Meslektaşlarıyla Paylaşmaları. Suçlama Kültüründen İnsaf Kültürüne Geçiş ” konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Daha sonra KEGM Kıdemli Kılavuz kaptanlarından Kapt. Muhammer Arslantürk “Kılavuz Kaptanın Köprüüstü takımındaki Yeri ve Rolü, Davranışları” konusunda bir sunum yaptı. Seminerin ikinci gününde DEKAŞ Kocaeli Limanı Kıdemli Kılavuz Kaptanlarından Kapt. Alper Tunga Anıker “Gemi Manevrası, Gemi/Manevra Sistemlerinde Yenilikler ve Kullanımları” komusunda; IMPA Başkan Yardımcısı ve KEGM İstanbul Limanı Baş Kılavuz Kaptanı Kapt. Cahit İstikbal “Gemi manevrasında Genel ve Güncel Konular” başlığı altında sunumda bulundular. Eski Dernek Başkanlarından ve KEGM Emekli Baş Kılavuz Kaptanlarından, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği İktisadi İşletmesi Müdürü, Kapt. Şükrü Arık “Kılavuzluk Hizmetlerinde Karşılaşılan Sorunlara Örnekler ve Çözüm Önerileri”, “Kılavuzluk Hizmeti Esnasında Yaşanan Olaylar ve Değerlendirilmeleri” başlıkları altında işlenen çalışmaların sunumu ve yöneticiliğini yaptı. Bu bölümde katılımcılar aktif olarak katılıp kendi meslek tecrübelerinden örnekler verdiler. Helper Firmasından S. Cihan Dalmış ve ekibi “Yeni Seyir Yardımcıları, Teknolojileri” konusunda sunumlarda bulundular. Tüm katılımcılar soruları, katkı ve yorumlarıyla sağlanan ortamda bilgi alışverişinde bulundular. Seminere katılan kılavuz kaptanlar Seminer bitiminde sertifikalarını aldılar. Dernek Genel Sekreteri, KEGM İstanbul Limanı Kıdemli Kılavuz Kaptanlarından Kapt. Mutlu Dündar’ın, dernek yönetim kurulu üyelerinin ve Dernek Müdürü Sayın Adnan Ersezer’in organizasyonu sağladığı seminer, birlikte yenilen açık büfe öğle yemekleri, çay – kahve ikramları ve derneğin çeşitli hediyeleriyle katılımcıların ilgi ve beğenisini kazandı. Kılavuz kaptanların bir araya gelip kaynaştığı seminer katılımcılar tarafından oldukça başarılı olarak değerlendirildi.

Editör: TE Bilişim